Gemeente Zoetermeer

Hogere gemeentelijke subsidie Zoetermeerse monumenten

Het college van B&W heeft in haar vergadering besloten om de Subsidieverordening instandhouding van monumenten aan te passen. Het subsidiepercentage wordt verhoogd tot 50% terwijl het maximumbedrag wordt verhoogd.

De Eigenaren van monumenten komen op grond van de Subsidieverordening instandhouding van monumenten in Zoetermeer in aanmerking voor een bijdrage in de onderhoudskosten. Deze bijdrage is 40% van de voor subsidie in aanmerking komende kosten met een maximum van EUR 1.500 voor winkel/woonhuismonumenten en van EUR 3.000 voor boerderijen, kerken en bedrijfsmonumenten, per jaar. Deze subsidiebedragen worden verhoogd tot respectievelijk EUR 3.000,- en EUR 6.000,-.

De instandhoudingsubsidie is een belangrijk steuntje in de rug voor monumenteigenaren om het bouwkundige erfgoed van Zoetermeer in goede staat te houden. De laatste jaren blijkt dat, ook door de gestegen kosten, het maximum van de bijdrage snel bereikt is en dat de bijdrage niet in verhouding staat tot de gemaakte kosten, vandaar dit besluit.

De eigenaren van de monumenten worden schriftelijk van de wijziging op de hoogte gesteld.