Politie Haaglanden

Politie geeft camerabeelden ALDI-overvaller vrij

Rijswijk, 15-10-2008 o In het onderzoek naar de overvallen op het Aldi-filiaal in de Herenstraat in Rijswijk heeft het rechercheteam dat de zaak onderzoekt inmiddels de beschikking over camerabeelden van één van de overvallen.

Kort na de meest recente overval formeerde Politie Haaglanden een speciaal rechercheteam dat de overvallen onderzoekt.

Op de camerabeelden die nu worden vrijgegeven is te zien dat de daders een kwartier in het ALDI-filiaal vertoeven voordat zij er met de buit vandoor gaan. Het team hoopt met het vrijgeven van de beelden getuigen die zich nog niet gemeld hebben te prikkelen om zich alsnog te melden.

Van de twee daders zijn de volgende signalementen bekend: Dader 1: Man, ongeveer 25 jaar oud, ongeveer 1m80 lang, stevig/fors postuur, bol/pafferig gelaat met zware wenkbrauwen en grote ogen, zwart haar en een licht getint uiterlijk, licht accent. De man was gekleed in een beige trui met 5 lichte horizontale banen en lange mouwen met op de voorzijde de opdruk 1972. De man droeg handschoenen en een zwarte bivakmuts.

Dader 2: Man, ongeveer 1m70 lang, klein, rond gelaat met opvallend holle oogkassen, zwart haar, een getinte huidskleur en een zware stem.

Deze overvaller was gekleed in een lichte trui met capuchon en daaronder een spijkerbroek. OP zijn hoofd droeg hij een beie beaseballcap.

De overvallers hebben voor het vervoer van hun buit gebruik gemaakt van een opvallende trolleykoffer.

Het rechercheteam komt graag in contact met mensen die menen de mannen op de camerabeelden te herkennen. Ook zoeken zij informatie over de gebruikte trolleykoffer. De fotos en bewegende camerabeelden zijn terug te zien op: http://www.youtube.com/watch?v=JuOkeJRbelo Heeft u informatie die het team kan helpen in het onderzoek naar de overvallen? Neemt dan contact op via nummer 070-424 1500. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.