Royal Friesland Foods


15 oktober 2008

Friesland Foods Kievit introduceert nieuwe soep- en sauscreamers met zeer laag gehalte verzadigde vetten

Friesland Foods Kievit introduceert een nieuwe range van creamers voor soepen en sauzen met 80 procent minder verzadigde vetten.

De creamer die Kievit introduceert speelt in op de vraag vanuit de markt naar gezondere producten met minder verzadigde- en transvetten. Dit type vetten kan de oorzaak zijn van hoog cholesterol en een vergrote kans op hart- en vaatziekten.
De creamer is gebaseerd op ongeharde plantaardige vetten. Deze ongeharde vetten worden binnen Kievit al voor meer producten gebruikt, maar het is voor het eerst dat het gehalte verzadigde vetten daarbij zo extreem verlaagd is.

De creamer is speciaal ontwikkeld voor hartige toepassingen. Voorbeelden daarvan zijn gebonden soepen en sauzen, maar ook ragouts en instant aardappelpuree. Hoewel onverzadigde vetten bekend staan om hun lagere stabiliteit en beperkte houdbaarheid, is het gelukt om een creamer te ontwikkelen met een uitstekende smaak en houdbaarheid. Eerste onderzoek laat een houdbaarheid zien van minimaal 15 maanden.

Meer weten over deze nieuwe creamer? Bezoek dan Friesland Foods Kievit op de Health Ingredients Europe, van 4 tot 6 november in Paris.

Gerelateerde berichten


* Friesland Foods Kievit loopt voorop in het ontwikkelen van encapsulatie technologie voor de voedingsindustrie 13 maart 2008
* Friesland Foods Kievit van start met nieuwe Filtermat droger in Indonesië 25 februari 2008

* Friesland Foods Kievit behaalt certificaten voor kwaliteit en voedselveiligheid in Indonesië 15 maart 2007
* Friesland Foods breidt belang en activiteiten in Indonesië uit 22 december 2006