Gemeente Almere

Eerste Zakenfestival Almere voorbij

08-10-2008

Opening zakenfestival met brassband burgemeester Jorritsma tijdens de speech opening zakenfestival Burgemeester Annemarie Jorritsma heeft maandag het Almeerse Zakenfestival geopend. Het zakenfestival vond voor de eerste keer in de geschiedenis plaats. De gemeente Almere, de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA), de Kamer van Koophandel Gooi, Eem- en Flevoland, de WTC Almere Association en Almere City Marketing zorgden samen voor een aantrekkelijk en gevarieerd programma.

De vijf partijen wilden met dit zakenfestival verschillende doelen bereiken. Ten eerste het bedrijfsleven in de regio laten zien dat Almere inmiddels een aantrekkelijke zakenstad geworden is, met gevarieerde vestigingsmogelijkheden, een toenemend aantal zakelijke locaties en een innovatief bedrijfsleven. Ten tweede de lokale en regionale zakelijke netwerken versterken en vergroten.

Het programma bestond uit de samenvoeging van een aantal bestaande evenementen, die de partijen voorheen afzonderlijk organiseerden, aangevuld met nieuwe programmaonderdelen. Zo bracht de VBA haar tweejaarlijkse beurs ABC-dagen onder de nieuwe naam "VBA Zakenbeurs" in het festival onder. De gemeente organiseerde een activiteit voor de vastgoedsector. De Kamer van Koophandel en het WTC boden enkele seminars aan. Onder regie van Almere City Marketing reikte wethouder Martine Visser de Horecaprijs Almere uit aan het beste zakenrestaurant van Almere. Er was ook plaats voor cultuur en entertainment.

Artikel(en)


* Brasserie Bakboord beste zakenrestaurant Almere

Link(s)


* Zakenfestival Almere