Politie Amsterdam-Amstelland

Wie zijn de dode duikers? Spoor leidt naar voormalig Joegoslavië / Amsterdam-Amstelland (15/10/08)

Vanavond wordt in het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland aandacht besteed aan twee dode duikers die in juni in de Amsterdamse haven werden aangetroffen.

Het onderzoek door een patholoog-anatoom heeft in beide gevallen de doodsoorzaak niet kunnen vaststellen. Wel is duidelijk dat er geen sprake is van een misdrijf. Het rechercheteam heeft achterhaald dat de doden vermoedelijk uit voormalig Joegoslavië komen. Een gedeelte van de duikuitrusting is gekocht in een winkel in Zagreb, Kroatië. Twee slecht Kroatische sprekende mannen kochten de spullen daar. Mogelijk dat zij uit een van de omringende landen afkomstig waren. De eerste duiker had een âtribalâ tatoeage op zijn linker bovenarm. De tweede duiker droeg een ring met de inscriptie âSladanaâ 31-08-â02â om zijn linker ringvinger. De signalementen van de beide overleden duikers: Duiker 1: 1. Man (vermoedelijk blank) 2. 1.89 meter 3. 102 kilogram 4. Baard en snordragend 5. âTribalâtatoeage op linker bovenarm Duiker 2:
1. Man 2. 1.80 meter 3. 93 kilogram 4. Kalend met kort zwart/grijs haar 5. ring met inscriptie âSladana 31-08-â02â Hieronder de persberichten die op donderdag 12 en maandag 15 juni 2008 zijn uitgebracht.

Overleden duiker aangetroffen in Westelijk Havengebied / Amsterdam Donderdagochtend 12 juni rond halfzeven werd in het water nabij de Westhavenweg in het Westelijk Havengebied een dode duiker aangetroffen. De onbekende man was gekleed in een compleet duikerspak inclusief duikuitrusting. Vrijdag vindt sectie plaats op het stoffelijk overschot teneinde de doodsoorzaak vast te stellen. Rechercheonderzoek is in eerste instantie gericht op het vaststellen van de identiteit van de duiker. Overleden duiker aangetroffen in Westelijk Havengebied / Amsterdam De politie heeft zaterdagavond 14 juni rond 22.00 uur in het water nabij de Westhavenweg in het Westelijk Havengebied een dode duiker aangetroffen. De onbekende man was gekleed in een compleet duikerspak inclusief duikuitrusting. Donderdagmorgen 12 juni werd ook al een overleden duiker in het hetzelfde gebied gevonden. De identiteit van beide personen is tot op heden onbekend. Het rechercheonderzoek is ook nu eerst gericht op het vaststellen van de identiteit van de duikers en het vaststellen van de doodsoorzaak.