Politie achterhaalt doorrijder dankzij getuige

Gemert, 15-10-2008 o Een 58-jarige vrouw uit Gemert is woensdag 8 oktober omstreeks 15.45 uur op de Gemertseweg in Beek en Donk ernstig gewond geraakt. De veroorzaker reed door zonder zich om haar te bekommeren.

De vrouw reed op haar fiets over het fietspad van de Gemertseweg, komende uit de richting van Beek en Donk. Getuigen zagen dat op dat moment een bromfietser de vrouw van achteren naderde op hetzelfde fietspad. Toen de bromfietser haar inhaalde raakte hij haar waardoor ze ten val kwam.

Bekkenfractuur
Na de aanrijding reed de bromfietser door zonder zich om de vrouw te bekommeren en zonder zijn identiteit kenbaar te hebben gemaakt. Het slachtoffer raakte gewond en liep een bekkenfractuur en een hoofdwond op. Voor behandeling van haar verwondingen werd ze overgebracht naar het ziekenhuis.

Getuige noteert kenteken
Een oplettende getuige, een 22-jarige man uit Gemert, noteerde het kenteken van de bromfiets en waarschuwde de politie. Op die manier wist de politie de doorrijder, een 16-jarige jongen uit Elsendorp, te achterhalen. Van hem is inmiddels een verklaring opgenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het Gemertse slachtoffer is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.