Vogelbescherming Nederland


Vogels op School

Met de klas iets doen voor de vogels rondom de school? Elke school zou het moeten doen, en WILDzoekers maakt het wel heel gemakkelijk. 'Vogels op School' is een pakket waarmee docenten en hun klas zélf in actie kunnen komen voor de vogels. In de winter door de vogels te voeren, in het voorjaar door een nestkast op te hangen. En natuurlijk zitten er mooie materialen bij om een korte les, of zelfs een langer project, mogelijk te maken.

Meer informatie is beschikbaar via wildzoekers.nl/vogelsopschool.

Vogeltrackers

Dat onderzoek naar vogels spannend en uitdagend is valt te ontdekken via het scholenproject 'Vogeltrackers'. Er is lesmateriaal beschikbaar en klassen kunnen (gratis!) meedoen aan een leerzaam en spannend veldwerkprogramma op verschillende locaties aan de Nederlandse kust.

Via vogeltrackers.nl kunt u gebruik maken van het bijbehorende lesmateriaal, en kunnen de leerlingen meedoen aan de trekvogelcompetitie en veel te weten komen over trekvogels. Op aanvraag ontvangt u voor elke leerling een exemplaar van de Trekvogelkrant die u kunt gebruiken in de les.

Wij vinden het zo belangrijk dat kinderen vogels in hun natuurlijke omgeving 'beleven' dat u bij Vogeltrackers een gratis veldwerkprogramma krijgt aangeboden bij één van de deelnemende kustcentra. Kijk voor meer informatie op vogeltrackers.nl, of neem contact op met de educatieve dienst van Ecomare, centrum voor wadden en Noordzee, tel: 0222-367440.

Vogeltrackers is een initiatief van Ecomare (projectleiding), WILDzoekers, Vogelbescherming, Natuurmonumenten, Koninklijk NIOZ, en 12 Nederlandse wadden- en kustcentra.

---