"Ride and Drive" van Groene Auto's biedt zeldzame proefritten met de nieuwste auto's met alternatieve brandstof

15/10/2008 15:43

PR Newswire

LOS ANGELES, October 15 /PRNewswire/ --

- Journalisten die de Los Angeles Auto Show bijwonen krijgen een exclusieve kans om meer dan 25 auto's te testen, die allemaal een breed scala aan alternatieve brandstoffen gebruiken

De Groene Auto's/LA Auto Show "Ride and Drive", die plaats vindt op 20 november van 9:30 tot 15:30, verzamelt op één plaats een van de meest uitgebreide verzamelingen van groene auto's en auto's die vele kilometers halen uit een liter benzine, voor vergelijkende proefritten. Tijdens de tweede LA Auto Show Persdag zullen meer dan 25 auto's beschikbaar zijn van 11 fabrikanten die automakers uit Noord-Amerika, Europa en Azië vertegenwoordigen.

Journalisten krijgen een exclusieve kans om in auto's te rijden met waterstof brandstofcellen, elektrische, benzine-elektrische hybrids, biodiesel en schone diesel motoren. Een aantal deelnemende auto's beleven Wereldpremières en worden voor het eerst getoond tijdens de LA Show. Van andere auto's zijn er maar zulke kleine aantallen dat eerdere kansen om proefritten te maken heel zeldzame gebeurtenissen waren of gewoon niet plaatsvonden. Dat geldt onder meer voor de Honda FCX Clarity sedan met fuel cells, de Equinox fuel cell van GM en de i-MiEV elektrische auto van Mitsubishi.

De afgelopen jaren heeft de LA Auto Show een reputatie ontwikkeld als een show die een sleutelrol speelt voor opkomende groene trends en auto's. Nu hogere brandstofprijzen en een milieubeweging voor auto's samenkomen, is de LA Auto Show de ideale plaats waar journalisten uit de eerste hand ervaring kunnen opdoen achter het stuurwiel van nieuwe en belangrijke auto's die alternatieve brandstoffen gebruiken.

"Het is belangrijk voor journalisten om achter het wiel te klimmen en deze geavanceerde auto's zelf te beproeven", zei Ron Cogan, hoofdredacteur en uitgever van het Green Car Journal en de redacteur van GreenCar.com. "Op de Green Cars/LA Auto Show "Ride and Drive" kan de pers een beter begrip krijgen van de verschillende technologieën en opties die beschikbaar zijn en dat doen door deze vernieuwende voertuigen op stadstraten echt te beleven."

Naast het tentoonstellen van nieuwe technologieën zullen tijdens de "Ride and Drive" demonstraties plaatsvinden gegeven door de EcoDriving instructeurs van Auto Alliance als onderdeel van een nationale campagne voor consumentenbewustzijn. Het EcoDriving programma is ontworpen om consumenten voor te lichten over eenvoudige manieren om geld uit te sparen bij de benzinepomp, het gebruik van benzine te verminderen en de uitstoot van kooldioxide (CO2) nu te verminderen, ongeacht in welke auto zij rijden.

De campagne draait om een interactieve website, http://EdoDrivingUSA.com, waar het publiek een videogids voor EcoDriving kan vinden, een "EcoCalculator" om de voordelen voor personen of staten te bepalen, een virtuele rijproef en een serie onderwijsmiddelen. Tijdens de "Ride and Drive" zullen instructeurs van EcoDriving de EcoDriving technieken tonen in auto's die elke dag op de weg te zien zijn.

Een extraatje voor de groene ervaring van de LA Auto Show is de bekendmaking van de winnaar van de Groene Auto van het Jaar (R) prijs, die aangekondigd zal worden op een persconferentie om 8:45 vlak voor de "Ride and Drive" in de ochtend van 20 november. 20. Green Car Journal, het toonaangevende auto-milieutijdschrift dat dit onderwerp volgt sinds 1992, heeft deze jaarlijkse prijs in 2005 ingesteld en deze is steeds belangrijker geworden nu de vraag van consumenten voor meer efficiënte en milieupositieve auto's snel gestegen is.

Over de Los Angeles Auto Show
De Los Angeles Auto Show zal deze herfst voor het derde achtereenvolgende jaar gehouden worden. De show is op 19 en 20 november open alleen voor de media. De "Ride and Drive" is een evenement van één dag, uitsluitend voor geregistreerde journalisten die de LA Auto Show bijwonen. De tentoonstelling is open voor het publiek van 21 tot 30 november. Algemene informatie is te vinden op http://www.LAautoshow.com.

Website: http://www.laautoshow.com
http://www.GreenCar.com
http://www.EcoDrivingUSA.com
Jessica Schmidt van de Rogers Group, +1-310-552-4177, LAautoshow@rogerspr.com; of Antonia Stahl, M.A., van Kommunikationsberatung, +49-30-39-74-91-32, media@LAautoshow.de; of Douglas Foote van Fleishman-Hillard Japan, +81-3-3524-4622, douglas.foote@fleishman.com, allen voor de LA Auto Show






-