Politie Rotterdam Rijnmond

Woendag 15 oktober 2008


* ONDERZOEK NA POGING DIEFSTAL
ROTTERDAM-ZUID - De politie onderzoekt de toedracht van een poging diefstal in een café aan de Mijnsherenlaan. Dinsdagmiddag rond drie uur kreeg de politie de melding dat er iemand geld had geprobeerd mee te nemen uit een café. Een medewerker zou daarbij vechten met de dader. Agenten gingen ter plaatse, terwijl andere eenheden direct een onderzoek in de omgeving instelden. In de omgeving zagen agenten iemand die voldeed aan het signalement en die aan het rennen was. Hij is ingesloten en aangehouden op de Flakkeestraat en overgebracht naar een politiebureau voor onderzoek. De 17-jarige Rotterdammer bleek niet met het incident te maken te hebben, maar had wel enkele grammen cocaïne en heroïne bij zich. De verdachte van de poging diefstal zat eerst te gokken in het café tot het moment dat hij geld wilde achter de bar. Hij wilde zijn geld terug hebben. De medewerker voorkwam dit met duw- en trekwerk, waarop de klant het pand verliet. De politie onderzoekt de toedracht en is op zoek naar de identiteit van de man.


* POLITIE HOUDT JONGEN AAN MET VUURWERK EN NEPVUURWAPEN

DE EILANDEN / MIDDELHARNIS - De politie heeft een jongen aangehouden die verdachte wordt van het afsteken van vuurwerk. Dinsdagochtend rond kwart over negen surveilleerden politiemedewerkers van het fietsteam op de Kon. Julianaweg. De agenten hoorden en hard knal in de omgeving van een schoolplein. Bij de Sportlaan zagen ze een groepje jongens staan en kwam er rook bij de jongens vandaan. De jongeren werden gefouilleerd en bij een 14-jarige jongen troffen politiemensen een zestal strijkers aan. Bij de jongen uit Ouddorp hebben agenten een huiszoeking gedaan, waarbij ze 32 strijkers aangetroffen, ruim 100 lege munitiehulzen en een nepvuurwapen. De politie onderzoekt de toedracht en nam het nepwapen, het vuurwerk en de hulzen in beslag.


* POLITIE ONDERZOEKT BRANDJE
ROTTERDAM - De politie onderzoekt de toedracht van een brandje bij een horecagelegenheid aan de Abtsweg. Bij de woningen boven het café kwam rond half vier rook uit de ramen. De hulpdiensten waren snel aanwezig. Zij trapten de deur in en de brand werd snel geblust. De politie gaat er van uit dat de brand is aangestoken en doet onderzoek naar een mogelijke verdachte.


* VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR BEZIT HARDDRUGS

ROTTERDAM-OOST / OMMOORD - De politie heeft dinsdagmiddag rond half zes in een woning aan de Albert Schweitzerplaats een 35-jarige man en 28-jarige vrouw aangehouden voor het bezit van harddrugs. Politiemedewerkers vonden in het pand enkele kilo's heroine. Deze werden in beslag genomen. Beide Rotterdammers werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.


* VROUW LICHTGEWOND NA AANRIJDING
ROTTERDAM - Een vrouw is dinsdagmiddag lichtgewond geraakt bij een aanrijding. Rond vijf uur reed zij over de Kralingse Zoom ter hoogte van de kruising Thomas Morelaan. Zij wisselde hier van rijstrook maar zag een politievoertuig met optische licht en geluidssignalen hierbij over het hoofd. Deze kon haar niet meer ontwijken en raakte haar voertuig van de zijkant. De vrouw is met rug- en nekklachten naar het Havenziekenhuis gebracht. De politieagenten bleven ongedeerd. De technische ongevallen dienst onderzoekt de toedracht van de aanrijding.


* AANHOUDING NA TONEN GESLACHTSDEEL
SCHIEDAM - Politieagenten van district Waterweg-Noord hielden dinsdagmiddag een man aan. De 49-jarige Schiedammer toonde op de Broersvest zijn geslachtsdeel aan diverse voorbijgangers waaronder jonge kinderen. Ook maakte hij seksueel getinte opmerkingen tegen hen. De politie werd gewaarschuwd en agenten waren snel aanwezig. De Schiedammer werd rond half vijf overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
SCHIEDAM - Politieagenten ontmantelden dinsdagmiddag een hennepkwekerij. Na een melding van stankoverlast werd er een controle gehouden in een woning aan de Visserstraat. Rond twaalf uur werd hier een hennepkwekerij met ongeveerd 350 planten aanetroffen. Deze zijn in beslag genomen en vernietigd evenals de materialen om deze te vervaardigen. In de woning werd ook illegaal stroom afgetapt. De stroomleverancier doet aangifte van diefstal. De politie doet onderzoek naar mogelijke eigenaren van de plantage.


* AANHOUDING NA HUISELIJK GEWELD
MAASSLUIS - Politieagenten hielden dinsdagavond een man aan. Rond half tien werd er een melding huiselijk geweld op de Stadsmolen gemeld. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig. Zij troffen hier een 34-jarige vrouw aan. Zij gaf aan mishandeld te zijn door haar vriend. De 31-jarige Maassluizenaar werd direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* POLITIE HOUDT JONGEN AAN MET VUURWERK EN NEPVUURWAPEN

DE EILANDEN / MIDDELHARNIS - De politie heeft een jongen aangehouden die verdachte wordt van het afsteken van vuurwerk. Dinsdagochtend rond kwart over negen surveilleerden politiemedewerkers van het fietsteam op de Kon. Julianaweg. De agenten hoorden en hard knal in de omgeving van een schoolplein. Bij de Sportlaan zagen ze een groepje jongens staan en kwam er rook bij de jongens vandaan. De jongeren werden gefouilleerd en bij een 14-jarige jongen troffen politiemensen een zestal strijkers aan. Bij de jongen uit Ouddorp hebben agenten een huiszoeking gedaan, waarbij ze 32 strijkers aangetroffen, ruim 100 lege munitiehulzen en een nepvuurwapen. De politie onderzoekt de toedracht en nam het nepwapen, het vuurwerk en de hulzen in beslag.


* POLITIE HOUDT ANPR-CONTROLE
DE EILANDEN / SPIJKENISSE - De politie heeft in samenwerking met ondermeer de Belastingdienst een ANPR-controle uitgevoerd op en in de omgeving van de Plaatweg. Daarbij controleerden ze in totaal 4032 passanten, waarvan 35 hits. In totaal 38 mini's geschreven voor: 3 x Invordering kentekenbewijs, waarvan 2x voor xenon verlichting en 1x voor getinte ramen 1x geen verlichting 1x kinderzitje 1x rijden op de busbaan 4x mistverlichting 2x folie ramen 2x autogordel 11x tonen rijbewijs+kentekenbewijs 2x richtingaanwijzer + rode reflector achterzijde 2x gesloten verklaring in rijden 3x uitlaat + accu 4x gladde band 1x mobiel bellen 1x inhalen op een voetgangersoversteekplaats 1x geen kenteken aanhangwagen 2x losse lading 2x geen vervoersvergunning
1x boeterapport tachograaf. Daarnaast controleerden agenten een bestuurder die nog een openstaande boete had. In totaal is er
1.616,- euro betaald voor openstaande boetes. Ook troffen agenten verdovende middelen aan bij een bestuurder. Belastingdienst in totaal 11.155,64 euro geïnd en op 3 voertuigen beslag gelegd.


* ONDERZOEK NA INBRAAK IN EEN WINKEL
DE EILANDEN / SPIJKENISSE - De politie onderzoekt de toedracht van een inbraak in een kapsalon aan de Lenteakker. Een oplettende getuige had gezien dat er dinsdagavond rond kwart over negen een jongen uit een ingegooide ruit kwam kruipen met een aantal dozen in zijn handen. Er is een steen door een ruit gegooid, waardoor de verdachte binnengekomen is. Mogelijk er een aantal verzorgingsproducten meegenomen. De politie onderzoekt de toedracht.


* ONDERZOEK NA INBRAAK IN SPORTCOMPLEX
SIMONSHAVEN / DE EILANDEN - De politie onderzoekt de toedracht van een inbraak in een sportcomplex. Dinsdagochtend tussen één uur en negen uur is er ingebroken in een sportcomplex aan de Schuddebeursedijk. Er was een ruit vernield van 1 bij 2 meter en er is een TV scherm (Philips flatscreen van 107 cm breed) meegenomen. De politie onderzoekt de toedracht. Wanneer mensen getuige zijn van deze inbraak danwel anderszins informatie hebben kunnen zijn bellen met de politie op 0900-8844 danwel anoniem via M. op 0800-7000.


* JONGEN BREEKT BEEN NA AANRIJDING
ROTTERDAM NOORD / HILLEGERSBERG ZUID - Een 17-jarige fietser uit Rotterdam raakte dinsdagochtend omstreeks kwart voor negen gewond na een aanrijding met een personenauto. De jongen fietste op de Dwarskleiweg en reed in de richting van de Kleiweg. Een 55-jarige autobestuurder uit Alphen aan den Rijn reed op het Schieplein in de richting van de Kleiweg. Op de kruising met Dwarskleiweg zag hij de jongen niet fietsen en reed tegen hem aan. Het slachtoffer werd met een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis.


* NIEUWBOUW EN RENOVATIE POLITIEBUREAU ZUIDPLEIN

ROTTERDAM - Omdat het oorspronkelijke politiebureau aan het Zuidplein (bouwjaar 1986) te klein werd en niet meer aan de technische en operationele eisen voldeed, is gestart met de sloop van een groot gedeelte van het gebouw. Daarvoor in de plaats komen een nieuwbouw van zeven bouwlagen en een nieuwe arrestantenafdeling met 22 cellen. Het gehandhaafde deel wordt gerenoveerd. Het totale gebouw beslaat 6.100 vierkante meter vloeroppervlak en wordt daardoor ruim tweemaal zo groot. Er worden in het gebouw 235 medewerkers gehuisvest. Er komen 6 aangifteruimtes (verdubbeling ten opzichte van het oude gebouw) en ruimere openingstijden van 08.00 uur tot 22.00 uur. In het nieuwe bureau zullen meer politiemensen gaan werken. Van de zeven bouwlagen zijn vijf lagen bestemd voor het politiedistrict Zuid. Daarin worden de afdelingen Intake & Service (voor ondermeer het doen van aangifte), Directe Hulpverlening, Opsporing en de Districtsleiding ondergebracht. Ook komt er op de begane grond een grote publiekshal met aangiftebalie. Het gebouw zal prominent aan het Zuidplein zichtbaar zijn. Bijzonder is dat de koeling en verwarming van de nieuwbouw doormiddel van betonkernactivering worden geregeld. Dit is een stelsel van buizen in de betonvloeren waardoorheen in de zomer gekoeld water, en in de winter warm water wordt gevoerd. Deze oplossing is energiezuinig. De medewerkers maken gebruik van een flexibele werkplekinrichting, waardoor doelmatig met het beschikbare oppervlak wordt omgegaan. Dit bureau is groter en wordt een verdubbeling van hetgeen wat het vroeger was; dit is bijvoorbeeld voordelig, wanneer mensen aangifte willen komen doen; men kan sneller worden geholpen. De oplevering van het gebouw is gepland in april 2010.


* CONTROLE IN OPENBAAR VERVOER
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een controle uitgevoerd in het openbaar vervoer. Dinsdagmorgen tussen elf uur en twaalf uur controleerden agenten in samenwerking met de RET op het reizen met een geldig plaatsbewijs op het Metroplein in Rotterdam-Zuid. Daarbij controleerden ze 120 reiziger, waarbij 11 personen 'zwart' reden. Eén keer schreven agenten een bekeuring uit omdat iemand geen ID bij zich had.


* POLITIE ONDERZOEKT VALPARTIJ UIT AUTO
FEIJENOORD-RIDDERSTER / RIDDERKERK - De politie onderzoekt een ongeval op dinsdagmiddag rond half drie op de Verbindingsweg. Een 28-jarige man uit Dordrecht viel uit een auto en raakte hierbij gewond. Oplettende getuigen zagen de gewonde man op de weg liggen en waarschuwden de politie. Hierop stelden agenten onmiddellijk een onderzoek in. De man uit Dordrecht verklaarde uit een auto te zijn geduwd. Het voertuig zou vervolgens doorgereden zijn. Na onderzoek werd de auto aangetroffen. Hierin zat een 59-jarige man uit Rucphen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt of hij met de valpartij te maken heeft. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis.


* BLOWEN AANGEPAKT
ROTTERDAM - Naar aanleiding van veel binnengekomen klachten van bewoners over blowende jongeren op straat, hebben de politie, de deelgemeente Feijenoord en het OM de handen ineengeslagen om zo deze overlast terug te dringen. Blowen was altijd al verboden op straat maar werd tot dit moment 'gedoogd'. Vanaf 1 november 2008 zal in de onderstaande gebiden blowen niet langer gedoogd worden. Dat houdt in dat er bekeuringen worden uitgeschreven aan iedereen die blowt op straat. De politie start met de aanpak in het park bij de Spoorweghaven, de Vuurplaat, het winkelcentrum in het Entrepotgebied, de Oranjeboomstraat, de Rosestraat en de hele Boulevard-Zuid. Tot 1 november zullen er waarschuwingen worden uitgedeeld, na 1 november krijgt de blower een boete van 50 euro. Voor vragen, tips of het doorgeven van blowende mensen op de bovenstaande gebieden, bel 0900-8844. Kijk voor informatie op www.politie-rijnmond.nl