Senternovem


15-10-2008 | Feestvieren voor een beter klimaat met het Nationale Klimaatstraatfeest

In de laatste week van oktober gaat het Nationale Klimaatstraatfeest van start. Met het Nationale Klimaatstraatfeest viert heel Nederland feest voor een beter klimaat. Honderden straten gaan tussen oktober 2008 en april 2009 aan de slag om energie én geld te besparen.

Klimaatstraatfeest1 We doen al heel veel voor het klimaat: we wassen zuiniger, rijden slimmer en isoleren ons huis. We pakken vaker de fiets, zetten de thermostaat een graadje lager en kopen spaarlampen. De komende maanden doen honderden straten in Nederland daar samen een schepje bovenop. We doen daarmee niet alleen iets goeds voor het klimaat, maar ook voor onze portemonnee. De 500 straten die de komende maanden de meeste energie besparen, krijgen op 16 mei 2009 allemaal een Klimaatstraatfeest cadeau! Iedere deelnemer krijgt na aanmelding een welkomstpakket thuis gestuurd.

Het Klimaatstraatfeest wordt grootschalig onder de aandacht gebracht, onder meer via een kickoff op 29 oktober aanstaande. Weerman Piet Paulusma wordt het gezicht van de campagne. Via Piet's Weerbericht op SBS6 wordt van oktober tot 16 mei wekelijks aandacht besteed aan de campagne. Ook zal SBS deze campagne ondersteunen via SBS Shownieuws en via de eigen website.

Het Nationale Klimaatstraatfeest is een initiatief van de HIER Klimaatcampagne. Behalve de Provinciale Milieufederaties doen ook mee: SenterNovem, het Klimaatverbond, Milieu Centraal, de Woonbond, Buurtlink.nl en Meer met Minder.

Meer informatie en aanmelden via www.klimaatstraatfeest.nl.