Persberichten 15/10 middag

Regio, 15-10-2008

Hillegom Politie zoekt doorrijder De politie is op zoek naar de bestuurder van een klein model witte auto voor het veroorzaken van schade aan de auto van een 35 jarige vrouw uit Lisse. Dit gebeurde dinsdag 14 oktober rond 07.30 uur. Op de kruising Weeresteinstraat met de Pastoorslaan kwam de witte auto bij het optrekken na het krijgen van groen licht naar links en raakte de daar voor linksafslaand verkeer voorgesorteerde Lissense. Dit veroorzaakte lakschade aan haar auto. De witte auto stopte niet maar verdween in de richting van Haarlem. De politie vraagt deze bestuurder om contact op te nemen met de politie in Hillegom via 0900-8844. Ook andere informatie over de veroorzaker is op dat nummer welkom.

Hillegom Fietser gewond bij aanrijding met auto Een 70 jarige vrouw uit Noordwijkerhout is dinsdag 15 oktober rond 09.45 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een auto die bestuurd werd door een 42 jarige vrouw uit Nieuw Vennep. Met hersenletsel is de vrouw overgebracht naar het LUMC. Het ongeval gebeurde op de kruising Veenenburgerlaan met de Hyacintenlaan. De politie weet nog niet hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren en stelt daar een onderzoek naar in. Ten behoeve van dat onderzoek deed verkeersdienst van de Politie Hollands Midden terplaatse een verkeerstechnisch onderzoek. Het verkeer ondervond daar enige tijd hinder van.

Voorhout Politie zoekt doorrijder De politie is op zoek naar twee vrouwen die op een roze scooter zaten die dinsdag 14 oktober rond 15.00 uur op de Leidsevaart een 16 jarig meisje uit Voorhout op haar fiets aanreden. Het meisje kwam daardoor ten val. De bestuurster van de scooter keek nog om, lachte en reed vervolgens door. Het meisje moest zich onder behandeling stellen van een huisarts en hield een gezwollen voet aan het voorval over. De politie vraagt de bestuurster van de scooter of anderen die iets kunnen vertellen over deze aanrijding, contact op te nemen met de politie in Voorhout via 0900-8844.

Leiden Aanhouding poging doodslag en vernieling De politie heeft dinsdag 15 oktober rond 11.40 uur op de Tomatenstraat een 21 jarige man uit Leiden aangehouden. De politie was op zoek naar hem na een melding dat hij etalageramen van een winkel in scooters aan de Korevaarstraat had ingeslagen, de 38 jarige eigenaar met de dood had bedreigd en buiten met zijn auto op de eigenaar in was gereden. Door snel opzij te springen wist de man het vege lijf te redden. De auto reed daarop tegen de gevel van de zaak. Daarna reed de verdachte weg. Een conflict over betalingen lijkt ten grondslag te liggen aan dit incident. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Leiden Aanhouding voor heling fiets De politie heeft woensdag 15 oktober rond 12.15 uur op de Lammermarkt een 25 jarige man uit Leiden aangehouden. Hij reed op een fiets die in 2006 gestolen was. Zelf verklaarde hij de fiets gekregen te hebben. De politie nam de fiets in beslag. De Leidenaar kreeg een boete van 250 euro en bij niet betaling moet hij zich op 12 januari 2009 melden bij de Politie Rechter.

Fietsendiefstal en heling aanpak Leiden Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren en een fietspaspoort op www.fietsdiefstal.nl te maken.

Schoonhoven Verdachte van auto-inbraak aangehouden De politie heeft dinsdag 14 oktober een 16 jarige jongen uit Schoonhoven aangehouden als verdachte van een auto-inbraak. Van de dinsdagavond 25 op woensdagnacht 26 september werd er ingebroken in een op de Kruispoortstraat geparkeerde bestelbus. Er werd een telefoonoplader gestolen. Een radio/cd-speler hing uit het dashboard om meegenomen te worden. Waarom die niet meegnomen werd is nog niet duidelijk geworden. De politie startte na de aangifte van de eigenaar een onderzoek. In dat onderzoek kwam informatie naar boven dat de jongen uit Schoonhoven aangemerkt kon worden als verdachte. Hij werd dan ook aangehouden en zit nu voor het verdere onderzoek in deze zaak vast. Ook andere auto-inbraken worden daarbij onder de loep genomen. Vrijdag 17 oktober wordt de verdachte voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Reeuwijk Politie zoekt doorrijder De politie is op zoek naar de bestuurder van een donkerkleurige auto of bestelbus die woensdag 15 oktober rond 07.45 uur over de Middelburgseweg reed en daar een bijna aanrijding had met een 66 jarige fietser uit Zwammerdam. De man zag de auto op hem af komen, dook met zijn fiets de graskant in maar werd toch nog geraakt door de auto. Hij viel daardoor en ging kopje onder in de naast de weg liggende sloot. In een woning aan die weg kreeg de man een douche aangeboden. Zelf heeft hij er een dikke knie aan over gehouden en is zijn mobiele telefoon kapot gegaan. De veroorzaker reed zonder te stoppen door. Of hij er iets van gemerkt moet hebben is niet bekend. De politie vraagt hem of anderen die iets kunnen vertellen over dit incident, contact op te nemen met de politie in Reeuwijk via 0900-8844.