Gemeente Rotterdam

Hoe willen starters in de regio Rotterdam wonen? In wat voor woning en met welke voorzieningen? De stadsregio Rotterdam is op zoek naar de woonwensen van starters zodat ze daar beter op in kan spelen. Bijvoorbeeld door in het regionale bouwprogramma en bij de woningtoewijzing specifieker met starters rekening te houden.

Om goed zicht te krijgen op die woonwensen, houdt de stadsregio een enquête onder starters. Tot 29 oktober kunnen starters deze invullen op de site: www.leefstijlen.nl/startersindestadsregio.

Starters zijn overigens niet alleen jongeren die juist hotel mama verlaten en voor het eerst op zichzelf gaan wonen. De stadsregio is ook benieuwd naar de woonwensen van herstarters die bijvoorbeeld na een scheiding opnieuw op de woningmarkt beginnen.

Onder de deelnemers aan het onderzoek verloot de stadsregio twee prijzen ter waarde van 200. De winnaars kunnen kiezen uit een iPod, digitale camera en een dinercheque. Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer 20 minuten in beslag.

Bron: Bestuursdienst, 15-10-2008