Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Dependance De Kleine Pijler

Niet iedereen is gelukkig met het tijdelijke gebouw van de openbare basisschool De kleine Pijler. Maar de deelgemeente is niet weggelopen voor beslissingen die weliswaar het individuele belang schaden, maar aan de andere kant het collectief belang dienen. Vervelend voor sommige mensen in het omliggende gebied, maar wel de kern van een stedelijke samenleving.

Deze boodschap gaf portefeuillehouder René Kronenberg van de deelgemeente Feijenoord vorige week woensdag, 8 oktober mee bij de opening van dependance De kleine Pijler aan de Spoorweghaven 350.

Noodlokalen

De school heeft het daarvoor moeten doen met een aantal noodlokalen in portocabins die op het parkeerterrein op de Laan op Zuid stonden. Uit milieuoverwegingen en vanwege het verkeer vonden de ouders het vanaf het begin geen goede oplossing voor hun schoolgaande kinderen. De nood was echter hoog, dus kwamen die dingen er gewoon. Gelukkig kon wethouder Geluk -vorige week ook aanwezig- worden overtuigd dat naar een andere (tijdelijke) oplossing moest worden gezocht.

Tijdelijk

Het nieuwe gebouw oogt prettig en ziet er niet uit als dertien in een dozijn. De deelgemeente is blij dat het gebouw er nu staat. Maar benadrukt het tijdelijke karakter hiervan. Over 5 jaar, om precies te zijn in mei 2013, moet pal ernaast een nieuwe de Kleine Pijler staan, op het einde van de Spoorweghaven, ter hoogte van de Stoomtramweg. De dependance wordt dan gesloopt om plaats te maken voor de bouw van Parkstad.

'Niet iedereen is gelukkig met het tijdelijke gebouw van de openbare basisschool De kleine Pijler. Maar de deelgemeente is niet weggelopen voor beslissingen die weliswaar het individuele belang schaden, maar aan de andere kant het collectief belang dienen. Vervelend voor sommige mensen in het omliggende gebied, maar wel de kern van een stedelijke samenleving.' Deze boodschap gaf portefeuillehouder René Kronenberg van de deelgemeente Feijenoord vorige week woensdag, 8 oktober mee bij de opening van dependance De kleine Pijler aan de Spoorweghaven 350. Noodlokalen De school heeft het daarvoor moeten doen met een aantal noodlokalen in portocabins die op het parkeerterrein op de Laan op Zuid stonden. Uit milieuoverwegingen en vanwege het verkeer vonden de ouders het vanaf het begin geen goede oplossing voor hun schoolgaande kinderen. De nood was echter hoog, dus 'kwamen die dingen er gewoon'. Gelukkig kon wethouder Geluk -vorige week ook aanwezig- worden overtuigd dat naar een andere (tijdelijke) oplossing moest worden gezocht. Tijdelijk Het nieuwe gebouw oogt prettig en ziet er niet uit als dertien in een dozijn. De deelgemeente is blij dat het gebouw er nu staat. Maar benadrukt het tijdelijke karakter hiervan. Over 5 jaar, om precies te zijn in mei 2013, moet pal ernaast een nieuwe 'de Kleine Pijler' staan, op het einde van de Spoorweghaven, ter hoogte van de Stoomtramweg. De dependance wordt dan gesloopt om plaats te maken voor de bouw van Parkstad. Leerlingen van dependance De kleine Pijler lieten ballonnen op. Leerlingen van dependance De kleine Pijler lieten ballonnen op.