Politie Midden- en West Brabant

Perbserichten district

Bergen op Zoom , 15-10-2008

Twee personen aangehouden voor brandstichting

BERGEN OP ZOOM: De politie hield woensdagochtend een 40-jarige man en een 56-jarige vrouw uit Bergen op Zoom aan. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een brand, die 18 september in een vooroorlogse duplexwoning aan de Wouwsestraatweg ontstond.

De brand ontstond donderdag 18 september aan het einde van de middag en verwoestte de bovenwoning van het vooroorlogse pand. Bij de brand raakte een 47-jarige man uit Bergen op Zoom gewond. Hij liep lichte brandwonden op. De bovenwoning van het pand brandde volledig uit.

De politie stelde naar aanleiding van de brand een sporenonderzoek en een buurtonderzoek in. Uit het sporenonderzoek bleek dat het mogelijk om brandstichting ging, mede doordat de toevoer van gas en
elektriciteit naar de woning al enige tijd was afgesloten.

Conflict over geluidsoverlast eindigt in handgemeen

ROOSENDAAL: Dinsdagavond raakte een 28-jarige man gewond bij een handgemeen. De politie hield twee verdachten aan en nam een slagwapen in beslag.

Een passant meldde dinsdagavond tegen 22.30 uur een vechtpartij in de Molenstraat. Meerder mannen zouden hierbij verwikkeld zijn in een gevecht.

Bij arriveren van de politie bleek een 28-jarige bewoner van een pand aan de Molenstraat ruzie te hebben gekregen met buren over
geluidsoverlast. De bewoner veroorzaakte volgens de buren teveel lawaai en zij gingen hierop verhaal halen. Dit liep uit de hand en er ontstond een vechtpartij. De 28-jarige man was uit de woning gevlucht, maar op straat kwam het wederom tot een confrontatie. Hierbij werd de 28-jarige man met een slagwapen op het hoofd geslagen. Hij liep een hoofdwond op en is naar het Sint Franciscus ziekenhuis vervoerd.

De politie hield een 35-jarige man en een 22-jarige man uit Roosendaal aan voor de mishandeling. In de auto van de verdachten is een houten slagwapen gevonden en dit is in beslag genomen voor technisch
onderzoek. De beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor vernieling en verduistering

BERGEN OP ZOOM: De politie hield dinsdag even voor 14.00 uur een 38-jarige man uit Bergen op Zoom aan op de Laagsehoeflaan. De man was de veranda van een woning aan het slopen. Reden hiervoor was een relationeel conflict met zijn ex-vrouw. De man was van mening dat de veranda hem toebehoorde. De politie heeft aangifte opgenomen van de 41-jarige gedupeerde. Na aanhouding van de man bleek dat hij ook nog enkele goederen had verduisterd, die op naam van de aangeefster stonden. Het ging hierbij onder andere om een auto. De auto is in beslag genomen en de verdachte is ingesloten.

Vrouw gewond na eenzijdig ongeval

ROOSENDAAL: Een 24-jarige Belgische reed dinsdagavond over de
Rozenvendreef in de richting van de Zundertseweg. In de bocht waar de Boswachtersdreef in de Rozenvendreef overgaat, vloog de automobiliste door onbekende oorzaak uit de bocht en kwam tot stilstand tegen een boom. De vrouw raakte bij het ongeval bekneld en is door de brandweer uit de auto geknipt. Het slachtoffer is per ambulance naar het Sint Franciscus ziekenhuis vervoerd. Ze bleek een flinke hersenschudding en een hoofdwond te hebben opgelopen.

Technisch onderzoekers stelden een sporenonderzoek in voor het maken van een verkeersongevalanalyse. Gedurende de werkzaamheden was de weg afgesloten voor verkeer. De Koninklijke Marechaussee heeft bij de afzetting van de weg geholpen.

Verdachte aangehouden voor stelen koper

HOEVEN: Een getuige meldde woensdag om 02.20 uur dat er een persoon op een bouwterrein aan de Sint Janstraat liep. De politie ging
poolshoogte nemen en zag nabij de Heul een auto rijden die aan het signalement voldeed. De 25-jarige automobilist uit Oudenbosch is staande gehouden. In de auto bleek onder andere bekabeling te liggen die vermoedelijk afkomstig was van het bouwterrein. De goederen en de auto zijn in beslag genomen.
De politie heeft aangifte opgenomen van de uitvoerder van het
bouwbedrijf. De verdachte ontkende tijdens verhoor de diefstal te hebben gepleegd.

Man gewond na val in put

MOERDIJK: Een 39-jarige man uit Den Haag raakte woensdagmiddag gewond bij een ongeval aan de Chemieweg. De man was bij
reinigingswerkzaamheden vermoedelijk gestruikeld, uit balans geraakt en achterover in een put gevallen. Hij stootte hierbij zijn hoofd aan beton. De man raakte hierna buiten bewustzijn. De hulpdiensten werden gealarmeerd en politie, brandweer en ambulance snelden ter plaatse. Ook de traumahelikopter werd ingezet.
Nadat de man door brandweer- en ambulancepersoneel was gestabiliseerd, werd hij per ambulance naar het Erasmus MC vervoerd.

Auteur: Inge Rijgersberg