Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 15-10-2008

Tweetal aangehouden voor frisdrankdiefstal

TETERINGEN: De politie hield woensdag even na 05.00 uur twee
verdachten aan voor inbraak in een cafetaria aan de Hoolstraat. De twee werden gezien door een getuige, toen ze zich op het dak van het bedrijf bevonden. De getuige alarmeerde de politie.

De verdachten werden vervolgens door de politie betrapt, toen ze verpakkingen met flesjes en blikjes frisdrank wegnamen vanuit
koeleenheden van het bedrijf en deze in hun auto aan het inladen waren. De politie hield de 38-jarige vrouw uit Ravel en de 33-jarige man uit Oosterhout aan. De man zat op het moment van zijn aanhouding nog op het dak van het pand.
De daders waren via het dak op een binnenplaats gekomen, waar de frisdrank werd weggenomen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De goederen zijn geretourneerd aan de aangever.

Vrouw aangehouden voor heling

BREDA: De politie hield dinsdagmiddag een 74-jarige vrouw uit
Ulvenhout aan voor heling. De vrouw probeerde een blouse te
retourneren bij een winkel en hiervoor geld terug te krijgen. De eigenlijke koper van de blouse had echter bij de winkel al melding gemaakt van diefstal of verlies van de blouse. Winkelpersoneel belde hierop de politie.
De verdachte verklaarde de blouse op straat te hebben gevonden. Ze betuigde spijt en is met een boete in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na vondst drugs

BREDA: De politie controleerde dinsdagmiddag een automobilist staande ter controle. Bij het aanspreken van de bestuurder roken de
politiemensen een softdrugsgeur. De bijrijder verklaarde een joint te hebben gerookt. Ook zou er nog wat drugs aanwezig zijn in de auto. In het voertuig werd een kleine hoeveelheid softdrugs aangetroffen. De 21-jarige bijrijder uit Breda werd gefouilleerd en hierbij werden twee verpakkingen cocaïne ontdekt. De gebruikershoeveelheid is in beslag genomen en de man is aangehouden. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vier jongeren aangehouden met softdrugs

BREDA: De politie hield dinsdagmiddag twee jongeren aan in het park Valkenberg. De 16-jarige jongen en 15-jarige jongen uit Roosendaal werden gezien, terwijl ze softdrugs gebruikten. Beide jongeren werden na verhoor overgedragen aan hun ouders. Het gripzakje softdrugs is in beslag genomen.

Ook een 16-jarige jongen uit Zevenbergen is aangehouden in het Valkenberg. Een politiebiker zag hem dinsdagmiddag een joint draaien in het park. Ook hij was in bezit van een kleine hoeveelheid
softdrugs. Deze is in beslag genomen. Na verhoor is de jongen in vrijheid gesteld.

In het begin van de middag werd een 17-jarige Bredanaar aangehouden in de Catharinastraat. De jongen zat op een bankje joint te roken. De drugs zijn in beslag genomen. De jongen is na verhoor in vrijheid gesteld.

Inbraak bij supermarkt

BREDA: Woensdag is er ingebroken in een supermarkt aan het
Valkeniersplein. Onbekenden vernielden een ruit van de winkel en namen goederen weg. Een getuige zag tegen 04.00 uur de inbraak gebeuren en meldde dit bij de politie. Ze verklaarde dat ze drie mannen had zien weglopen. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld. Hiervan maakt een buurtonderzoek onderdeel uit. Wat er precies is weggenomen is nog niet duidelijk. Van de winkelier zal aangifte worden opgenomen.

Brandstichting in papiercontainer

BREDA: Woensdag ontstond rond 03.00 uur brand in een papiercontainer. Bij arriveren van de hulpdiensten stond een kliko bij de voordeur van een woning aan de Eeklostraat in brand. Ook de voordeur had vlam gevat. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. De politie alarmeerde de bewoners van het pand, die de brand nog niet hadden opgemerkt. Ze konden het pand ongedeerd verlaten. Bij de brand ontstond rookontwikkeling in de woning. Salvage is gebeld in verband met de schade.
De politie houdt rekening met brandstichting.

Spelende jeugd ontdekt gestolen bromfiets

BREDA: Twee jongens van 10 en 11 jaar waren dinsdagmiddag aan het spelen op langs een fietspad aan de Westerparklaan, toen ze een bromfiets in de sloot zagen liggen. Het tweetal fietste vervolgens naar het politiebureau om dit te melden. De politie haalde de
bromfiets uit het water. Er bleken valse kentekenplaten op te zitten, waardoor de politie vermoedt dat het om een gestolen bromfiets gaat. Het voertuig is in beslag genomen voor onderzoek.

10 jongeren aangehouden met vuurwerk

BAARLE-NASSAU: Dinsdag controleerde de politie op het invoeren van vuurwerk. Tijdens de controle werden 10 personen staande gehouden. Van deze 10 zijn er 9 minderjarig, de andere persoon is 18 jaar.
Op weg naar de grens kwam de politie in Chaam al de eerste jongeren tegen met vuurwerk. De twee minderjarige jongens zaten op de fiets en hadden een tas vuurwerk bij zich. Het vuurwerk is in beslag genomen. In Alphen werd een lijnbus gecontroleerd. Bij de bushalte kreeg de chauffeur een stopteken en de inzittenden werden gecontroleerd. In de bus bleken vier jongeren te zitten die naar België waren afgereisd voor het kopen van vuurwerk. Ze hadden een tas met vuurwerk bij zich. Al het vuurwerk is in beslag genomen. Het ging hierbij voornamelijk om rotjes, ander knalvuurwerk en sierpijlen.
Alle jongeren zijn direct na aanhouding ter plaatse verhoord. Later zal in overleg met het OM worden besloten wat hun straf zal worden.

Pony mishandeld door onbekenden

WERNHOUT: De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling van een pony. In de nacht van maandag op dinsdag zou de pony mishandeld zijn aan de Wernhoutseweg. De eigenaresse trof het beest dinsdagochtend versuft aan in een stal. Ze had verwondingen aan benen, hoofd en geslachtsdelen. Na onderzoek door de veearts bleek het beest te zijn verkracht en mogelijk ook verdoofd te zijn. De veearts heeft bloed afgenomen van het beest om vast te stellen of ze verdoofd is. Ook heeft de pony medicijnen gekregen.
De politie heeft een onderzoek ingesteld.

52 bekeuringen bij verkeerscontroles

ETTEN-LEUR / RIJSBERGEN / SINT WILLEBRORD: De politie hield dinsdag tussen 13.30 uur en 22.00 uur een algemene verkeerscontrole op verschillende locaties in de bovenstaande plaatsen. In totaal werden hierbij 52 bekeuringen uitgedeeld:

19 x snelheidsovertreding
14 x niet dragen van een gordel
13 x rijden in strijd met een geslotenverklaring

1 x rijden door rood bij een spoorlijn

1 x rijden zonder verlichting

1 x niet handsfree bellen

1 x niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs

1 x niet voeren van kentekenplaten

1 x geen geldige APK

Auteur: Inge Rijgersberg