Gemeente Best

Nationale Brandpreventieweken

15-10-2008

Van 4 tot en met 25 oktober vinden de Nationale Brandpreventieweken plaats.
Dertig procent van de huishoudens bezit nog geen rookmelder en lopen daardoor een groot veiligheidsrisico. Tijdens de Nationale Brandpreventieweken wordt daarom speciaal aandacht gegeven aan de rookmelder.

Waarom rookmelders?
In geval van brand redt een rookmelder uw leven en het leven van uw gezin. Recent Engels onderzoek heeft aangetoond dat mensen met werkende rookmelders honderd procent meer kans hebben een woningbrand te overleven! Rookmelders waarschuwen u razendsnel bij brand, ook wanneer u slaapt. Een klein beetje rook is voldoende om een luid piepend alarm te doen afgaan. U bent meteen gewaarschuwd, zodat u meestal nog voldoende tijd heeft om uzelf en uw gezin in veiligheid te brengen.

En die tijd heeft u hard nodig. Een klein beginnend brandje kan binnen drie minuten uitgroeien tot een grote uitslaande brand. Naast het vuur schuilt het gevaar ook in de rook. De rook is heet, zorgt dat u niets meer ziet (en dus ook snel de weg kwijt bent) en is verstikkend.

Rookmelders maken de kans dat u een woningbrand overleeft een stuk groter!

25 oktober Nationale Rookmelderdag
Op zaterdag 25 oktober is het Nationale Rookmelderdag. Er worden vijftig woonadressen in Nederland geselecteerd. Woont u op één van die adressen, dan kunt u die dag bezoek van de brandweer of iemand van de Brandwonden Stichting verwachten. Wie een werkende rookmelder heeft, krijgt sowieso een gratis Staatslot. En u maakt samen met de andere mensen met een werkende rookmelder kans op de hoofdprijs van 250 Gratis Staatsloten en 4 prijzen van 100 Staatsloten (of de waarde in geld)!

Meer informatie vindt u op www.rookmelders.nu. U kunt ook de folder 'Rookmelders redden levens!' halen op het gemeentehuis.

Nationale brandpreventieweken