Milieudienst Rijnmond

Toename aantal meldingen in het derde kwartaal 2008

15.10.2008 17:00
Cluster communicatie, telefoon 84 53

De meldkamer van de DCMR Milieudienst Rijnmond heeft in het derde kwartaal 2008 zo'n 7800 meldingen van Rijnmondbewoners behandeld. Dit is een stijgende lijn ten opzichte van het eerste (4670) en het tweede (5905) kwartaal.

In zomermaanden meer overlast

De toename van klachten in de zomermaanden is gebruikelijk en heeft te maken met zomerse evenementen en vakantie vliegverkeer. Ook zijn mensen meer buiten en staan ramen en deuren open, waardoor zij meer geluidsoverlast ervaren.

Meeste meldingen van vliegverkeer

Veruit de meeste meldingen gaan over vliegverkeer (3245). Daarvan veroorzaakte de (oefeningen van de) Redbull Air Race begin juli 773 klachten. De DCMR maakt voor de afhandeling van klachten over vliegverkeer gebruik van het Rotterdam Airport Noise Monitoring System (RANOMOS).

RANOMOS

Met RANOMOS kunnen klachten direct worden gekoppeld aan vliegtuigbewegingen, vluchtinformatie en gemeten geluidsniveaus. De DCMR bespreekt de informatie uit de rapportages met de gemeentes rondom Rotterdam Airport, de Ministeries van Verkeer en Waterstaat en VROM en de provincie Zuid-Holland.