Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 40 - 2008

INGEKOMEN BOUW- EN SLOOPAANVRAGEN


* C. Staals, betreffende de interne verbouwing aan de Bosseweg 1;
* R. Ternede, betreffende de bouw van een terrasoverkapping aan de Kap.Koopmansstraat 13;

* C. Vermeiren, betreffende het plaatsen van dakkapellen aan de Michiel de Ruyterstraat 54;

* Philips Medical Systems, betreffende het plaatsen van een glazen bewegwijzeringsbord aan de Veenpluis 6;

* S. Haan, betreffende het vervangen van een garage/berging aan de Fazantlaan 4.

* De sloop van damwandbeplating aan de Veenpluis 6.

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Ontheffing m.t.v. artikel 3.23, lid 1 WRO
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:


* De uitbreiding van de woning (verd.) en de bouw van een erker op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie C, nummer 2009, gelegen aan de Gerrit van der Veenstraat 27.
* De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 3.23, lid 1 van de Wet op de ruimtelijke ordening.

Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
In verband hiermede ligt het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 1 oktober 2008 t/m 11 november 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerpbesluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 11 november 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen: 0499-360911.

DEFINTIEVE BESLUITEN

Verleende toestemming met ontheffing


* Het vestigen van een showroom in kachels, sauna's en solar producten aan de Fabrieksweg 40;

* Het vestigen van een tijdelijk bedrijf(voor een periode van maximaal 5 jaar) in Grondverzet en Sloopwerken op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie B, nummer 2597, gelegen aan de Eindhovenseweg-Zuid.

Beroep instellen? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning/toestemming aan aanvrager is verzonden en hiervoor een ontheffing van het bestemmingsplan noodzakelijk was, kan door belanghebbenden schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de rechtbank te 's-Hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch.

Als u een beroepschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het beroepschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

DEFINITIEVE BESLUITEN VOORBEREID MET TOEPASSING VAN 3.4 AWB

Verleende milieuvergunningen
Op 23 september 2008 zijn de volgende revisievergunningen verleend:


* Slagerij Jos Beerens B.V. De vergunning heeft betrekking op een slagerij waar het vee volgens het ambachtelijk slachtproces wordt geprepareerd. De slagerij is gelegen aan het adres Hoofdstraat 10a te Best.

* Genuva B.V. De vergunning heeft betrekking op een agrarisch bedrijf gelegen aan het adres Vleutstraat 38-40 te Best.

Met betrekking tot het ontwerpbesluit op de vergunningaanvraag zijn geen zienswijzen ingekomen. De besluiten, waarvan de strekking niet gewijzigd is ten opzichte van de ontwerpen, en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 1 oktober 2008 gedurende zes weken elke werkdag van 08.30 tot 12.30 uur ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte (kamer 0.31). Buiten deze tijden kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met het team Vergunningen, tel. 0499-360485.

Tegen de besluiten kan beroep worden ingesteld bij de Raad van State door:


* belanghebbenden, die zienswijzen hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit;

* de adviseurs, die advies hebben uitgebracht naar aanleiding van het ontwerpbesluit;

* belanghebbenden, die bedenkingen hebben tegen wijzigingen in het besluit, die ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht;
* belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit.

Een beroepschrift moet vóór 12 november 2008 in tweevoud worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

De besluiten treden in werking op de dag nadat de beroepstermijn is afgelopen. Als tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Ongeacht het bovenstaande treden de besluiten niet in werking dan nadat de eventueel noodzakelijke bouwvergunning is verleend.