Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 41 - 2008

BOUW- EN SLOOPAANVRAGEN


* P. van Oirschot, betreffende de bouw van een garage/berging aan de Hurkseweg 4;

* R. Lumbantobing, betreffende de uitbreiding van de woning aan het Ziteind 44;

* P. van Oirschot, betreffende het plaatsen van 2 dakkapellen aan het Kurkeind 22;

* B. Kuilboer, betreffende de uitbreiding van de dakkapel aan de Prins Hendriklaan 28;

* J. Nijssen, betreffende het plaatsen van een dakkapel aan de Oogstvelden 78;

* C. de Bruin, betreffende de bouw van een bedrijfspand aan de Maas 9 (1e fase);

* A. Beerens, betreffende de wijziging van de voor- en zijgevel winkelruimte en het plaatsen van een dakkapel en aanpassen gevel van de berging aan de Nieuwstraat 41.

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden tezijnertijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Ontheffing m.t.v. artikel 3.23, lid 1 WRO
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:


* De uitbreiding van de woning op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 3580, gelegen aan de Salderes 58;
* De bouw van een terrasoverkapping op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 4059/4346/5846, gelegen aan de Vuurdoornstraat 14.
De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 3.23, lid 1 van de Wet op de ruimtelijke ordening.

Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
In verband hiermede ligt het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 8 oktober 2008 t/m 18 november 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerpbesluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 18 november 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen via telefoonnummer 0499-360 911.

Vrijstelling van het bestemmingsplan
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:


* Het intern verbouwen en het wijzigen van de gevel van een bedrijfspand op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie F, nummer 661 (ged.), gelegen aan de Waal 44; De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 5, lid III, onder 3 van de voorschriften van het bestemmingsplan Breeven.

* De bouw van een terrasoverkapping en berging op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 3275, gelegen aan de Strovelden 14. De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 14, lid 1, onder a van de voorschriften van het bestemmingsplan Woongebied Heivelden.

Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
In verband hiermede ligt het ontwerp-besluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 8 oktober 2008 t/m 21 oktober 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerp-besluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp-besluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 21 oktober 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen via telefoonnummer 0499-360 911.

DEFINTIEVE BESLUITEN

Verleende kapvergunning
Burgemeester en wethouders verlenen vergunning voor het kappen van 12 bomen, 7 eiken, 2 esdoorns en 3 sierkersen in verband met een reconstructie in de Loek Verstrijdenstraat ter hoogte van huisnummer 1 t/m 31.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met het team Beheer Openbare Ruimte, telefoonnummer 0499-360 370. Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Verleende bouwvergunningen


* De uitbreiding van de woning (bg + verd.) aan de Imkerhei 30;
* De uitbreiding van het bedrijfsgebouw aan de Kapelweg 7;
* De bouw van bijgebouwen t.b.v. dagbesteding voor ouderen aan de St. Antoniusweg 5;

* Het plaatsen van een condensator op het dak aan het Wilhelminaplein 6-8;

* De uitbreiding van een bedrijfsgebouw met een overkapping/luifel t.b.v. de expeditie aan de Tormentil 1.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Verleende toestemming
De aanleg van de openbare inrichting, waaronder de herinrichting van de wegenstructuur met bijbehorende voorzieningen (o.a. riolering) van het tot het plangebied behorende deel van de Kapelweg, Broekstraat en St. Antoniusweg.

Beroep instellen? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning/toestemming aan aanvrager is verzonden en hiervoor een ontheffing van het bestemmingsplan noodzakelijk was, kan door belanghebbenden schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de rechtbank te 's-Hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch..Als u een beroepschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het beroepschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Invalidenparkeerplaatsen
Burgemeester en wethouders verlenen vergunning voor de aanleg van invalidenparkeerplaatsen voor de panden:


* Prof. T. Brandsmastraat 15

* Prof. T. Brandsmastraat 52d

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden (1 resp. 8 september) kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best.