Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 42 - 2008

BOUW- EN SLOOPAANVRAGEN


* P. van Oirschot, betreffende het plaatsen van 2 dakkapellen aan het Knikeind 22 (rectificatie);

* A. van Hulten, betreffende de bouw van een serre aan de Pinkelbergen 43;

* M. van Gestel, betreffende de bouw van een terrasoverkapping aan het Hoefblad 77;

* C. Honselaar, betreffende de uitbreiding van de woning en de wijziging van de voorgevel aan de Salderes 13.

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Ontwerpbesluit toevoegen van voorschriften en gedeeltelijk intrekken van de milieuvergunning
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens:


1. De milieuvergunningen die op respectievelijk 11 juli 1968, 22 mei 1973, 4 oktober 1977 en 30 juni 1987 zijn verleend aan Bandencentrale Ramaekers, gelegen aan het adres Oranjestraat 95 te Best, in te trekken voor zover deze de doorzet van LPG van 499 m3 per jaar overschrijden;

2. Aan de vergunning de bij het besluit gevoegde en gewaarmerkte voorschriften toe te voegen.

De vergunning wordt aangepast in verband met gewijzigde regelgeving aangaande externe veiligheid. Het ontwerp-besluit ligt vanaf 15 oktober 2008 t/m 25 november 2008 elke werkdag van 08.30 tot 12.30 uur ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte (kamer 0.31). Buiten deze tijden kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met het team Vergunningen via telefoonnummer 0499-360 911.

Eenieder kan bij ons college tot 26 november 2008 schriftelijk of mondeling zienswijzen omtrent het ontwerp-besluit inbrengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Voor het inbrengen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met het team Vergunningen via telefoonnummer 0499-360 911.

Alleen belanghebbenden die tijdig (schriftelijk of mondeling) zienswijzen hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerp-besluit kunnen later beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, tenzij wordt aangetoond, dat men redelijkerwijs daartoe niet in staat is geweest of wanneer het uiteindelijke besluit afwijkt van het voornemen.

Vrijstelling artikel 19, lid 2 WRO
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij, gelet op de op 15 juli 2008 door gedeputeerde staten van Noord-Brabant verleende categorieaanwijzing, voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan het volgende bouwproject in het plangebied 'De Zessprong':


* De Realisatie van vijf woningen op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie E, nummers 5321/5322/5323, gelegen aan de St. Antoniusweg/Kapelweg.

Het voorontwerpbestemmingsplan 'De Zessprong' vormt de ruimtelijke onderbouwing van de projecten. Het plangebied is in hoofdzaak gelegen tussen de Oirschotseweg, Ringweg, St. Antoniusweg en St. Franciscusweg. De zessprong (het kruispunt van wegen) vormt het hart van de ontwikkeling.

Met de ruimtelijke ontwikkeling van 'De Zessprong' wordt vooruitgelopen op de woningbouwontwikkeling van Aarle. Met de separate planvorming wordt sterk ingezet op het waarborgen en waar mogelijk versterken van de karakteristieke landschappelijke en cultuurhistorische waarden van het gebied rondom de zessprong. Onze ambitie is om in het gebied een hoogwaardig woon- en kleinschalig bedrijvenmilieu te creëren. Het door de gemeenteraad vastgestelde Beeldkwaliteitplan De Zessprong biedt het welstandskader voor de ontwikkelingen.

Procedure
De ontwerptekeningen liggen conform de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van artikel 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van 15 oktober 2008 gedurende zes weken en derhalve tot en met 25 november 2008 voor eenieder ter inzage bij de centrale balie in het gemeentehuis. Tijdens de reguliere openingstijden kunt u de plannen inzien.

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzageligging zijn zienswijze kenbaar maken. De indiening van deze inspraakreactie kan schriftelijk of mondeling geschieden. Schriftelijke reacties dient u te richten aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 50, 5680 AB te Best. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de heer M. Timmermans (via telefoonnummer 0499-360 911).

DEFINITIEVE BESLUITEN

Kapvergunning
Burgemeester en wethouders verlenen vergunning voor het kappen van 1 Catalpha aan de achterzijde van de Koningin Julianaweg 71 t/m 73.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met het team Beheer Openbare Ruimte, telefoonnummer 0499-360 370. Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Verleende bouwvergunningen/sloopvergunningen


* De bouw van een garage aan de Weegbree 72;
* De bouw van een garage/berging aan de Mosselaarweg 14;
* De sloop van een bedrijfsgebouw aan de Oirschotseweg 83 en 83a;
* De sloop van 2 bijgebouwen aan de Spoorstraat ongenr.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Beleidsregels


* Beeldkwaliteit 10 patiobungalows KERO Schutboom

Burgemeester en wethouders hebben in hun vergadering van 7 oktober 2008 de beleidsregels voor de beoordeling van `10 patiobungalows Kero Schutboom' vastgesteld, nadat deze zes weken ter inzage hebben gelegen. Het betreft de legitimering voor de uiterlijke verschijningsvorm (architectuur) van dit project in opdracht van Kero Bouw en Vastgoed B.V. Een ieder kan hiervan kennis komen nemen bij team Vergunningen (melden bij de centrale balie).

DEFINITIEVE BESLUITEN VOORBEREID MET TOEPASSING VAN 3.4 AWB

Besluit wet geluidhinder
Op 9 oktober 2008 hebben burgemeester en wethouders besloten tot het opleggen van een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting. Het besluit heeft betrekking op een aantal te bouwen woningen in bestemmingsplan Zessprong te Best.

Met betrekking tot het ontwerpbesluit op de aanvraag zijn geen zienswijzen ingekomen.
Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Het besluit, waarvan de strekking niet gewijzigd is ten opzichte van het ontwerp, en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 15 oktober 2008 gedurende zes weken elke werkdag van 08.30 tot 12.30 uur en elke maandag van 17.00 tot 19.00 uur ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte (kamer 0.31). Buiten deze tijden kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met het team Vergunningen, via telefoonnummer 0499-360 911.

Tegen het besluit kan beroep worden ingesteld bij de Raad van State door:


* belanghebbenden, die zienswijzen hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit;

* de adviseurs, die advies hebben uitgebracht naar aanleiding van het ontwerpbesluit;

* belanghebbenden, die bedenkingen hebben tegen wijzigingen in het besluit, die ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht;
* belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit.

Een beroepschrift moet vóór 26 november 2008 in tweevoud worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Het besluit treedt in werking op de dag nadat de beroepstermijn is afgelopen. Als tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

Handhaving stalling aanhandwagens
Burgemeester en wethouders maken bekend:


* dat er een enkel-assige aanhangwagen permanent gestald staat op een parkeerplaats aan de Berk, ter hoogte van de Goudenregen en
* dat er een enkel-assige aanhangwagen permanent gestald staat op een parkeerplaats aan de Koningin Julianaweg, ter hoogte van de kruising met de Mr. T.J. Verschuurstraat.

Ingevolge de Algemene Plaatselijke Verordening 2008 is het verboden een aanhangwagen op langer dan 3 achtereenvolgende dagen te plaatsen op een weg, waar dit buitensporig is met het oog op de beschikbare parkeerruimte, danwel waar dit schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente.

Handhaving
Vanwege de belangen voor de omgeving is besloten om handhavend op te treden tegen de langdurig gestalde aanhangwagens aan de Berk en aan de Koningin Julianaweg.

Wij maken op grond van artikel 125 Gemeentewet gebruik van onze bevoegdheid om bestuursdwang toe te passen. De aanhangwagens staan er in strijd met artikel 5.1.5. van de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Best.

Aangezien bij ons niet bekend is wie de eigenaren zijn van de genoemde aanhangwagens, maken wij middels deze publicatie ons voornemen bekend om met toepassing van bestuursdwang de aanhangwagens, te verwijderen. Wanneer de aanhangwagens niet vóór 21 oktober 2008 zijn verwijderd zullen wij hiertoe overgaan.

De aanhangwagens zullen dan worden afgevoerd naar de gemeentewerf en aldaar gedurende maximaal 13 weken worden opgeslagen. Tegen betaling van de bestuursdwangkosten kunnen de eigenaren van de aanhangwagens deze aldaar eventueel weer ophalen.

Ter inzage legging startnotitie milieueffectrapportage Aarle-Hokkelstraat
Toepassing van Afdeling 3.4 awb
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de Startnotitie Milieueffectrapportage (MER) voor
woningbouwontwikkeling in het gebied Aarle-Hokkelstraat van 15 oktober 2008 t/m 27 november
2008 ter inzage ligt in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Best.

Hierbij gaat het om het gebied
tussen de Ringweg, Oirschotseweg, Aarleseweg, Mosselaarweg, Nieuwe Dijk, Rijksweg A2.

Procedure Afdeling 3.4 awb
Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een iedereen zienswijze over de Startnotitie MER
naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel schriftelijk als mondelinge
zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van de rapportage de
zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze
definitieve beslissing.

De gemeenteraad van de gemeente Best is het bevoegde gezag. Na behandeling van de zienswijzen
door het college van burgemeester en wethouders wordt de Startnotitie MER aan de gemeenteraad
ter vaststelling aangeboden.

Schriftelijke zienswijzen kunt u t/m 27 november 2008 richten aan het college van Burgemeester en
wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar
voren worden gebracht door hiervoor een afspraak te maken met het team Ontwikkeling via
telefoonnummer 0499-360 911.

Informatieavond
Dinsdag 28 oktober vindt er van 20.00 uur tot 21.30 uur in het kader van deze Startnotitie MER een
informatieavond plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Best.