Gemeente Capelle a/d IJssel

Persbericht

datum: 15 oktober 2008

Wethouder neemt tekeningen in ontvangst voor behoud klimboom

Wethouder Martin Ponte heeft woensdagmiddag aan het Rogaland in Capelle aan den IJssel een tiental tekeningen van Capelse kinderen in ontvangst genomen. De kinderen pleiten met de tekeningen voor behoud van de klimboom in hun buurt.

In de buurt wordt binnenkort de grond met dertig centimeter opgehoogd omdat de grond in de wijk verzakt is. Verschillende deskundigen zijn het er over eens dat de boom doodgaat door deze grondophoging. De gemeente heeft hiervoor onafhankelijke instanties als de Bomenwacht en BTL Bomendienst geraadpleegd.

Wethouder Martin Ponte vindt de actie van de kinderen sympathiek en zou willen dat hij de boom voor Capelle kan redden. Er zijn verschillende technieken waarbij er een kans bestaat dat de boom de ophogingen overleeft. Maar dit zijn dure operaties die tussen de E 35.000 en E 50.000 euro kosten. De wethouder vindt dit te veel geld voor één boom, temeer omdat er meerdere bomen in de gemeente in aanmerking komen voor een dergelijke reddingsoperatie.

De kinderen willen graag dat de gemeente de boom laat staan. Helaas kan dit niet. Als de gemeente de boom laat staan dan gaat deze door de ophogingen langzaam dood. Hierdoor kan een onveilige situatie voor de omgeving ontstaan. De gemeente wil daarom de boom vervangen door een nieuwe boom. "Capelle is een groene gemeente en daar zijn we trots op. Als het niet nodig dan kappen wij geen bomen. Helaas kunnen we niet elke boom redden", aldus wethouder Ponte.

Noot voor de redactie/