Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Mysteries en theater bij Aviodrome in herfstvakantie

Lelystad, 10 oktober 2008 - In de herfstvakantie is het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de luchthaven Lelystad afgeladen met activiteiten voor kinderen. Onderzoek de mysteries van ons universum in 'Kraak de code' en maak de allereerste solovlucht over de Atlantische Oceaan mee in de voorstelling 'de Oceaanvlucht van Kapitein Lindbergh'!

Spannend
Tijdens de herfstvakantie staat de Aviodrome van 15 t/m 22 oktober in het teken van 'Kraak de code', het thema van de landelijke Kennismaand 2008. 'Kraak de code' laat kinderen alles zien over de wetenschappelijke 'mysteries' van ons universum en de technologieën die het mogelijk maken om deze te ontrafelen. Alles komt aan bod; van onderwerpen als het klimaat, satellieten en ruimtevaart tot de werking van zonnewijzers en prisma's. Kinderen kunnen daarbij zelf spannende en leuke proefjes doen!

Wereldprestatie
Naast Kraak de Code bezoekt jeugd- en muziektheatergezelschap Het Filiaal 11, 12 en 13 oktober de Aviodrome om zes voorstellingen van 'de Oceaanvlucht van Kapitein Lindbergh' te geven. 'De Oceaanvlucht van Kapitein Lindbergh' is een spannende, snelle voorstelling over Charles Lindbergh, de allereerste piloot die er in 1927 in slaagde om in z'n eentje over de Atlantische Oceaan te vliegen; een wereldprestatie voor die tijd! De Oceaanvlucht van Kapitein Lindbergh wordt op 11, 12 en 13 oktober twee keer per dag in de Aviodrome gespeeld, om 13.00 en 15.00 uur. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 7 jaar en ouder.

Gratis
Voor bezoekers van de Aviodrome is zowel 'Kraak de code' als 'De Oceaanvlucht van Kapitein Lindbergh' gratis. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome bevindt zich aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad en is in de herfstvakantie de gehele week geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie over Aviodrome kunnen belangstellenden contact opnemen met de Aviodrome via tel. 0900-AVIODROME (0900-2846376; 25. ct.p.min) of via de website www.aviodrome.nl. Via deze site kunnen ook kindervlieglessen en rondvluchten in historische vliegtuigen worden geboekt.

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto
* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl
* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl Website: www.aviodrome.nl