Ingezonden persbericht


Persbericht 14 oktober 2008

Radio 4 en AVRO vieren 120 jaar Koninklijk Concertgebouworkest met downloadactie

Van 15 t/m 24 oktober downloadkadootjes op Radio 4 website

Radio 4 en de AVRO vieren het 120-jarig jubileum van het Koninklijk Concertgebouworkest met speciale downloads op www.radio4.nl. Via deze site kunnen luisteraars vanaf 15 oktober elke dag gratis een opname van het Koninklijk Concertgebouworkest downloaden. Bezoekers van de site krijgen tien van de meest geliefde symfonieën aangeboden van o.a. Schubert, Beethoven, Bruckner en Mahler. Dat allemaal in topuitvoeringen onder leiding van de grootste dirigenten.

Voor liefhebbers van de klassieke muziek is dit een ideale manier om een eigen klassieke muziekverzameling op te bouwen of uit te breiden. De opnames zijn gratis te downloaden tot en met 24 november.

Radio 4 en Nederland 2

Radio 4 en Nederland 2 besteden veel aandacht aan het 120-jarig jubileum van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het Radio 4 programma De Klassieken komt van 20 tot en met 24 oktober iedere ochtend vanuit het Concertgebouwcafé met optredens van leden van het Koninklijk Concertgebouworkest en gesprekken met bijzondere gasten. Op vrijdagavond 24 oktober zendt Radio 4 het jubileumconcert van het Koninklijk Concertgebouworkest rechtstreeks vanuit het Concertgebouw uit. De AVRO zendt delen van dit concert die vrijdagavond uit op Nederland 2 om 22.50 uur. Daarnaast presenteert de AVRO van 20 t/m 24 oktober iedere middag rond 13.20 uur op Nederland 2 het programma 120 Jaar Koninklijk Concertgebouworkest , met mooie historische concertregistraties en documentaires over het orkest en zijn dirigenten.

Voor meer informatie: klassiek.avro.nl of www.radio4.nl