Gemeente Waddinxveen


Ruimen graven begraafplaats Thijmhof

Het college van B&W maakt bekend dat 194 algemene graven, gelegen in vak 5 van begraafplaats Thijmhof aan de Alberdingk Thijmlaan 8, in het vierde kwartaal van het jaar 2009 geruimd worden. Het betreft algemene graven zonder uitsluitend recht, waarin begraven is in de periode tussen april 1985 tot en met juni 1991.

De overblijfselen worden herbegraven in het verzamelgraf op dezelfde begraafplaats. De daadwerkelijke ruiming vindt niet eerder plaats dan één jaar na de eerste algemene publicatie. Bij het ruimen van de graven worden de op bedoelde graven aanwezige grafbedekkingen verwijderd en gedurende drie maanden opgeslagen door de gemeente. Als deze binnen drie maanden na verwijdering niet zijn afgehaald door de nabestaande(n) vervalt het eigendom aan de gemeente Waddinxveen. U kunt tot uiterlijk 30 september 2009 een verzoek tot afhalen van een grafbedekking doen bij de Publieksbalie.

Nabestaanden kunnen een aanvraag indienen om overblijfselen individueel te herbegraven in een eigen graf of om overblijfselen individueel te cremeren. Hierbij worden de directe kosten voor de individuele ruiming en herbegraving of crematie - zonder plechtigheden
- door de gemeente Waddinxveen gedragen. De kosten voor een grafkist of een sierurn, alsmede de kosten voor het uitsluitend recht en het gemeentelijke onderhoud gedurende 20 jaren van een eigen graf of eigen urnenplaats worden aan de aanvrager in rekening gebracht. Hierbij worden de in 2009 geldende tarieven gehanteerd. Ook kunnen nabestaanden ervoor kiezen de overblijfselen op een andere begraafplaats te herbegraven. In dit geval zijn de kosten voor de ruiming voor rekening van de gemeente Waddinxveen en komen alle overige kosten voor rekening van de aanvrager.

Een aanvraagformulier hiervoor kunt u krijgen bij de Publieksbalie of downloaden op de gemeentelijke website www.waddinxveen.nl. U moet dit formulier uiterlijk 30 september 2009 indienen.

Voor nadere informatie kunt u tijdens openingstijden (maandag t/m vrijdag 08.30-12.30 uur, donderdagavond 17.00-21.00 uur) contact opnemen met de Publieksbalie, tel. 0182 - 624 500.