Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Onder embargo tot woensdag 15 oktober 17.00 uur

Sterkste man opent nieuwe Beechavenue

Luchthaven Schiphol Woensdag 15 oktober is de lang gekoesterde nieuwe Beechavenue op Schiphol officieel geopend. Na jaren van besluitvorming en een korter tijdsbestek voor de uitvoering is de nieuwe verbindingsweg tussen de Fokkerweg in Schiphol-Rijk en de Rijkerstreek langs de A4 in gebruik genomen. Hiermee is een goede stap gezet naar het verbeteren van de bereikbaarheid voor vrachtverkeer en openbaar vervoer tussen Schiphol-Centrum en Schiphol-Zuidoost.

In het Radisson SAS hotel te Schiphol-Rijk leidde Ruud Bergh, directeur van Schiphol Area Development Company (SADC), het miniseminar met als thema Bereikbaarheid in de regio in. In opdracht van de Gemeente Haarlemmermeer en Schiphol Group voerde SADC het projectmanagement uit. Medefinanciers zijn Provincie Noord-Holland en Stadsregio Amsterdam. Bergh benadrukte het belang van de samenwerking tussen de partijen en de goede bereikbaarheid van werklocaties. Anne Joustra, secretaris van Stadsregio Amsterdam ging in zijn presentatie in het bijzonder in op het belang van het openbaar vervoer in de regio. Door de aanleg van de nieuwe Beechavenue is de bereikbaarheid van de zuidkant van Schiphol sterk verbeterd. Olaf van Reeden, Manager Bereikbaarheid Schiphol, richtte zich vooral op de positieve effecten van de Beechavenue. De zogenaamde binnenring van Schiphol is nu gesloten waardoor er een volwaardig ringvormig wegenstelsel met zowel een onsluitende als een verbindende functie voor alle gebieden of zones op de luchthaven is gerealiseerd. Ten slotte vertelde wethouder Tuning van de Gemeente Haarlemmermeer dat nu al merkbaar is dat de parallelweg en de N201 beduidend minder belast worden en de doorstroming sterk is verbeterd. Vrachtverkeer en bussen kunnen met de aanleg van de Beechavenue en de tijdelijke Folkstoneweg nu rechtstreeks het vrachtareaal op Schiphol-Zuidoost bereiken. Ook fietsers zijn er door de komst van de nieuwe Beechavenue op vooruit gegaan: op de parallelweg van de N201 kon nu een fietspad worden geopend wat de veiligheid en het comfort van de fietsers ten goede komt.

Het miniseminar werd feestelijk afgesloten door de officiële ingebruikname van de Beechavenue. Wout Zijlstra, Sterkste Man van Nederland, trok symbolisch een Sternetbus het nieuwe asfalt op: de Beechavenue heeft een krachtige functie in de bereikbaarheid binnen de Schipholregio.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Schiphol Area Development Company (SADC), Westelijke Randweg 17, 1118 CR Luchthaven Schiphol T. 020 654 40 31, 06-51859937 E. b.boulonois@sadc.nl