Ingezonden persbericht


Persbericht

ID interactive ontwikkelt website Kring-apotheek

Zwolle, 15 oktober 2008 ID interactive heeft de nieuwe website van Kring-apotheek ontwikkeld. Naast de invulling van het visuele aspect van de nieuwe website neemt ID interactive ook de adviserende rol op zich met betrekking tot de webstrategie van de algemene site en de sites van de apothekers afzonderlijk, om zo de doelstellingen van de websites te helpen behalen. In de toekomst zal deze samenwerking worden voortgezet.

Kring-apotheek is een inhoudelijk en visueel sterke apotheekformule met inmiddels 330 apotheken. Het is de eerste apotheekorganisatie die medicatiedossiers digitaal aanbiedt; het Kring-apotheek Digitaal Medicatie Dossier. Hiervoor is gekozen omdat er steeds meer vraag vanuit de klant naar inzage van informatie komt. Het digitale dossier is bedoeld als toegevoegde waarde voor de klanten.

Vanuit deze ontwikkeling is tevens de keuze gemaakt om de corporate website direct te vernieuwen. ID interactive heeft advies gegeven, bijvoorbeeld over het design van de website van de apotheken die, naast de corporate site, een eigen site hebben. Voor deze samenwerking werd een pitch uitgeschreven. Er zijn in totaal drie bedrijven geweest die zich hiervoor hebben ingeschreven en ID interactive kwam als beste naar voren. Het gevoel was direct goed bij dit bedrijf. Ze hebben de look and feel goed gepresenteerd. Dat past prima bij Kring-apotheek , aldus Yvonne Matthijsse, manager Kring-Communicatie en Participatie. De eerste gesprekken voor de ontwikkeling van de nieuwe website vonden vervolgens in april plaats.

ID interactive nam niet alleen het visuele aspect op zich. Er is ook gekeken naar de webstrategie van Kring-apotheek. Daardoor wordt niet alleen een platte site geleverd maar is deze site, mede door het advies van ID interactive, goed inzetbaar als het centrale deel van de marketingmix. Dit is tevens het deel dat in de toekomst verder zal worden uitgebouwd. Het gaat hier om een complexe organisatie met meerdere doelgroepen. Zo zijn er de patiënten, de zorgverzekeraars en uiteraard de apothekers zelf. Wat bijvoorbeeld wordt behandeld in de webstrategie is dat sommige artikelen wel worden vergoed en anderen juist weer niet. Hoe ga je hiermee om als apotheker wanneer de patiënt een dergelijke bestelling plaatst. Dat is iets waar wij Kring-apotheek bij zullen adviseren , zeggen Arnout Schutte en Max Schrevelius van ID interactive.

De privacygevoeligheid van het Digitaal Medicatie Dossier is geen punt van zorg. Banken houden zich ook al meerdere jaren bezig met internetbankieren. Ook daar draait het constant om privégegevens en dat gaat ook goed. Met de juiste beveiligingsmaatregelen is het digitale dossier goed beschermd en veilig.

Door deze vernieuwingen voldoet de site weer aan de eisen van deze tijd. De nieuwe functionaliteit van de website zorgt voor landelijke reclame voor Kring-apotheek. De site is van belang als toegevoegde waarde voor ons. Het is een mooie manier om het merk Kring-apotheek uit te dragen , aldus Yvonne Matthijsse.

ID interactive Burgemeester Van Roijensingel 21 - 8011 CT Zwolle

Tel: 038-4229999 e-mail: info@idinteractive.nl internet: www.idinteractive.nl

Over ID interactive

ID interactive is een full servicebureau voor interactieve digitale media, gespecialiseerd in strategie en creatie. Het bureau ondersteunt en realiseert actiematige en strategische projecten en levert daarmee een substantiële bijdrage aan de online marktstrategie van A-merken (in wording). Het dienstenpalet van ID interactive bestaat uit advies en design van corporate websites, webshops, extranetten, portals, e-mail nieuwsbrieven, games en banners en ID manager, het softwareplatform voor marketing resource management. ID interactive is onderdeel van Capital ID. Voor meer informatie zie: www.idinteractive.nl.

__________________________________________

Capital ID BV - e-mail: info@idinteractive - internet: www.capitalid.com

Voor redactionele informatie:
Influx PR - Marleen Lassche - tel: 055 3663034 - e-mail: marleen@influx-pr.com Of ID interactive Max Schrevelius - tel: 06 450 966 44 - e-mail: m.schrevelius@idinteractive.nl