Ingezonden persbericht


Sony Ericsson & Saab werken samen aan slimme
gebruikerservaring in de auto

Sony Ericsson en Saab hebben op de Paris Motor Show een volgende stap gezet in hun samenwerking met de ontwikkeling van een op de toekomst gerichte connectiviteitsapplicatie voor de Xperia(TM) X1. Hiermee komt de wereldpremière van de 9-X Air Concept binnen handbereik van de mobiele beller.

Badhoevedorp, 15 oktober 2008 - Sony Ericsson en Saab slaan de handen ineen om de 'in-car' gebruikerservaring naar een hoger plan te tillen. De twee innovatieve bedrijven combineren het beste van twee werelden - de mobiele telecommunicatie- en de auto-industrie - en komen gezamenlijk met slimme oplossingen en vooruitstrevende technologie voor makkelijke communicatie in de auto en een verantwoord rijgedrag.

Het gebruik van mobieltjes tijdens het rijden moet in lijn zijn met de wetgeving en daarnaast een makkelijke manier vormen om onderweg contact te houden. Door middel van een open samenwerking met General Motors en Saab in het bijzonder, en door een compleet pakket aan autoaccessoires aan te bieden, plaatst Sony Ericsson de consument aan het stuur en wordt de gebruikerservaring in de auto gemaximaliseerd - www.sonyericsson.com/car.

Tijdens de Paris Motor Show kunnen bezoekers zich vergapen aan het vooruitstrevende Scandinavische design, zowel in de geavanceerde modellijnen van Saab als in de nieuwste telefoonmodellen en -accessoires aangekondigd door Sony Ericsson.

Diverse Saab 9-3, 9-5 en 9-X modellen zijn uitgerust met Sony Ericsson autoaccessoires (waaronder de onlangs bekendgemaakte Bluetooth(TM) Car Speakerphone HCB-108) of volledig geïntegreerde boordcomputers, waarmee bezoekers een hoogwaardige in-car gebruikerservaring beleven met Bluetooth handsfree telefonie. Door deze aanvullende oplossingen met superieure audiokwaliteit kunnen mensen ook onderweg in contact blijven met vrienden, collega's of familie. Bestuurders kunnen door hun telefoonboek bladeren en oproepen doen of beantwoorden, terwijl ze hun blik op de weg en hun handen aan het stuur houden.

De Bluetooth-technologie wordt door Sony Ericsson en Saab tevens optimaal benut voor de toekomstige ontwikkeling van geavanceerde communicatie tussen mobiele telefoons en auto's. De Saab 9-X Air wordt ter gelegenheid van de wereldpremière op de Paris Motor Show uitgerust met zeer geavanceerde connectiviteit. Sommige functies van de auto zijn op afstand bestuurbaar met de Sony Ericsson Xperia(TM) X1, wat zorgt voor een exclusieve mobiele gebruikerservaring dankzij de aanpasbare touchscreen-panels:


* Interieurverlichting bedienen

* Instellingen van de voor- en achterstoelen bedienen
* De auto afsluiten

* De achterklep openen

* De lichten in- en uitschakelen (knipperlichten, koplampen...)

Sony Ericsson XperiaTM X1 - Overzicht

Camera

* Auto focus (bediening op touchscreen mogelijk)
* 3.2 megapixel camera

* Photo light

* Video recording

Muziek

* Bluetooth(TM) stereo (A2DP)

* Mediaspeler

* Music tones

* Windows Media Player(TM) Mobile

* 3D games

* FM radio

* Java

* Video streaming

* Video viewing

Internet

* Internet Explorer Mobile

* Opera 9.5 browser

* RSS feeds

Communicatie en Messaging

* Polyfone ringtones

* Speakertelefoon

* Trilalarm

* Video calling

* E-mail

* MMS-berichten

* Voorspellende tekstinput

* SMS

Design

* Xperia(TM)-panels

* Optische joysticknavigatie

* Navigatietoets

* Achtergrondafbeelding

* Touchnavigatie

Organiser

* Wekker

* Rekenmachine

* Agenda

* Document editors

* Documentlezers

* Flight-modus

* Handschriftherkenning

* Notities

* Telefoonboek

* Taken

* Touchscreen

Connectiviteit

* aGPS

* Bluetooth(TM)-technologie

* Modem

* Synchronisatie

* USB-ondersteuning

* WLAN

Windows® Mobile® Operating System 6.1

* Microsoft® Outlook Mobile: e-mail, contactpersonen, agenda, taken
* Microsoft® Office Mobile: Word, Excel, PowerPoint
* Internet Explorer® Mobile

* Windows Media Player(TM) Mobile

* Windows Live(TM)

* Exchange ActiveSync®

* Gebruikstoepassingen: bestandsverkenner, rekenmachine, foto's & video, notities

Feiten en cijfers

* Afmetingen: 110 x 53 x 16,7 mm

* Gewicht: 158 gram


* Verkrijgbare kleuren: Steel Silver


* Hoofdscherm: 65.536 kleur TFT

* Resolutie: 800 x 480 pixels

* Afmetingen: 3 inch


* Geheugen

* Telefoongeheugen: tot 400 MB

* Ondersteuning voor MicroSD(TM)-geheugenkaart

Beschikbaarheid en versies
Netwerken

* UMTS 900/1900/2100

* UMTS 850/1900/2100

* EDGE 850/900/1800/1900

* HSUPA/HSDPA

Juridische informatie

1) Feiten en functies kunnen variëren naar gelang de plaatselijke variant.
2) Gespreks - en standby-tijden zijn afhankelijk van netwerkvoorkeuren, het type SIM-kaart, verbonden accessoires en diverse activiteiten, zoals spelletjes. Inhoud en kleurenopties van het pakket kunnen per markt verschillen. Het is mogelijk dat niet het volledige assortiment accessoires in iedere markt leverbaar is.

© Sony Ericsson Mobile Communications AB, 2007.
Het liquid identity logo, XPERIA en het XPERIA-logo zijn (gedeponeerde) handelsmerken van Sony Ericsson Mobile Communications AB. Sony is een (gedeponeerde) handelsmerk van Sony Corporation. Ericsson is het (gedeponeerde) handelsmerk van Telefonaktiebolaget LM Ericsson. Microsoft, Windows, PowerPoint, Windows Media, Windows Mobile, Office, ActiveSync en Internet Explorer zijn (gedeponeerde) handelsmerken van Microsoft Corporation. Andere product- of bedrijfsnamen in dit document kunnen handelsmerken zijn van de respectieve eigenaars.

Alle rechten die hier niet expliciet worden verleend, zijn voorbehouden. Veranderingen kunnen zonder vooraankondiging worden doorgevoerd.

Over Sony Ericsson
Sony Ericsson is een topspeler op de wereldmarkt met meer dan 100 miljoen verkochte telefoons in 2007. Diversiteit is een van de kernkwaliteiten van de onderneming, die in meer dan tachtig landen actief is, waaronder productielocaties in China en R&D-locaties in China, Europa, Japan en Noord-Amerika. Sony Ericsson werd in oktober 2001 door Sony en Ericsson opgericht als een 50-50 joint venture en heeft haar mondiale zakelijke centrum in London.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de volgende internetsite (www.SonyEricsson.com/nl) of u kunt contact opnemen met het Call Center (0900-8998318). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 10 cent per minuut. Alle Sony Ericsson persberichten en hoge resolutiebeelden zijn te vinden op http://www.sonyericsson.nl/persbronnen

NOOT VOOR DE REDACTIE (