Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA-jongeren gaan in VS meedoen aan campagne Obama

Amsterdam, 15 oktober 2008

De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) zullen van maandag 20 oktober tot woensdag 29 oktober onderzoek doen naar de campagne van Barack Obama. Door zelf de handen uit de mouwen te steken, de straat op te gaan en te helpen op lokale partijkantoren gaan de drie JS-leden de campagne van de Democratische partij van dichtbij beleven. Ze willen leren hoe, specifiek in en door de Obama-campagne, jongeren geactiveerd worden om voor hun idealen te strijden.

Volgens Sven Stevenson, voorzitter Jonge Socialisten in de PvdA, toont de JS hiermee indirect haar steun aan de campagne van Barack Obama, in welke bescheiden vorm dan ook. We willen leren van een van de nieuwste en meest innovatieve politieke campagnes die ooit is opgezet. De JS willen deze methoden meenemen naar deze kant van de oceaan en jongeren actiever krijgen in de Nederlandse politiek.

Niek Ritzen (Tubbergen, 20 jaar), Astrid Benschop (Utrecht, 18 jaar) en Bas Voorwinde (Amsterdam, 25 jaar) zullen eerst Washington aandoen, waar zij het hoofdkantoor van de Democratische partij zullen bezoeken. Daarna zullen zij doorreizen naar Pennsylvania om deel te nemen aan de campagne. Pennsylvania is een staat die cruciaal is in de strijd om het presidentschap. Het is één van de weinige staten die in 2004 democratisch gekleurd was, waar John McCain nog fanatiek campagne voert.

------------------------------------



Ingezonden persbericht