Lijst Smolders Tilburg
Postbus 1037
5004BA Tilburg
www.lijstsmolders.nl

WWW. LIJSTSMOLDERS.NL

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tilburg

Betr.: Vragen ex. art. 47 Reglement van Orde 15 oktober 2008

B&W word eens wakker!

Het rookverbod betekent einde van de buurtcafés

Ruim 2 ½ jaar geleden heeft de Lijst Smolders de buurtcafés in Den Besterd ook al moeten helpen. Deze cafés die vaak 10, 20 of zelfs 30 jaar rondom Den Besterd zitten, werden toen volstrekt verrast door Burgemeester Vreeman met doorgeschoten regelgeving met als gevolg dat de sluitingstijden dreigde te worden teruggebracht van 03.00uur naar 01.00uur. Gelukkig hebben we dat samen met de kasteleins toen weten te voorkomen.

Op dit moment dreigt bijna elk buurtcafé in Tilburg ten onder te gaan aan het rookverbod. De politici die niet meer weten wat er werkelijk aan de hand is in onze samenleving vergeten echter wel dat de buurtcafés de huiskamers zijn van de samenleving en een gigantische sociale, maatschappelijke en economische functie hebben voor een grote groep burgers.

De Lijst Smolders is benieuwd wat Burgemeester en Wethouders in Tilburg gaan doen voor deze buurtcafés die door de zoveelste absurde regelgeving van de overheid nu werkelijk kopje onder dreigen te gaan.

Een en ander noopt ons tot het stellen van onderstaande schriftelijke vragen:


1. Waarom laat u als B&W van Tilburg deze buurtcafés stikken en neemt u geen enkele actie en spoort u zelfs uw politieke vrienden uit Den Haag niet aan tot het gebruiken van het gezonde verstand?
2. Waarom komt u wel in actie als het gaat om asielzoekers en illegalen, waarbij dan ook geen enkele moeite of financiële bijdrage teveel blijkt te zijn en u ook nog eens bereid bent om te wet te overtreden?

Hans Smolders 0645.750.616


---- --