Uitgeverij het Spectrum

Persbericht

Je zal ook maar zo heten.

Stel dat je óók Sonja Bakker heet, of Harry Potter. Als 'vollenaamgenoot van...' (dezelfde voor- én achternaam) maak je soms rare dingen mee, zeker als je naamdubbelganger een bekende persoon is.

Het ontdekken van een naamdubbel-ganger is voor veel mensen schrikken of in ieder geval erg wennen. Een zekere Dan Kaufman formuleerde het eens zo:'De gedachte dat er nog meer mensen met de naam Dan Kaufman rondlopen, staat me helemaal niet aan. Die naam is van mij.'

Dit boek haalt tal van bijzondere situaties aan waarin naamdubbelgangers verzeild kunnen raken. Ergernis, vreugde, doffe ellende en hilariteit wisselen elkaar daarbij af.

Voor mensen die actief op zoek zijn naar naamdubbelgangers, zijn er in Nederland en België speciale websites: www.naamgenoten.nl en www.naamgenoten.be. Mensen met een Engelse naam, kunnen onder andere terecht op www.yournotme.com.

De auteur Wim Daniëls is een bekend taalpublicist. Hij heeft een groot aantal boeken over taal op zijn naam staan, waaronder Vet, Duoboek, Thuistaal Totaal en Het verhaal van het Vlaams. In het voorjaar van 2009 verschijnt van Daniëls SMS & MSN. Wim Daniëls is beschikbaar voor interviews.

Oktober 2008

Titel     Dubbelgangers                                       
OndertitelJe zal ook maar zo heten.                           
Auteur    Wim Daniëls                                         
UitvoeringPaperback                                           
Illustratin.v.t.                                              
es                                                            
Omvang    118 blz.                                            
Prijs     E 9,95                                              
ISBN      978 90 773 3007 4  


Bestellen:

Antonia's dierentuin
Antonia's dierentuin
Diane Ackerman