Ingezonden persbericht


Start bouw driekamerwoningen en woningen voor Odion

Bewoners slaan zélf eerste paal appartementen Oeverlanden!

Op bijzondere wijze zal woensdagochtend 15 oktober (10.00 uur) de eerste paal worden geslagen voor het project Oeverlanden in Purmerend. Het zijn de bewoners zélf die het startsein geven voor de bouw van het appartementengebouw. Aan de Where zullen 58 woningen worden gerealiseerd: 43 sociale huurwoningen (42 driekamerappartementen en 1 tweekamerappartement) en 15 woningen (tweekamerappartementen) speciaal bedoeld voor bewoners van de stichting Odion, die mensen met een beperking ondersteunt en begeleidt.

De eerste paal zal worden geslagen door enkele bewoners van de stichting Odion, die over geruime tijd een appartement in het te verrijzen gebouw zullen krijgen. Na het officiële gedeelte is er voor de genodigden een gezellig samenzijn in het nabijgelegen pand De Noordster van Odion.

Ruime huurwoningen voor starters en doorstromers
Wooncompagnie realiseert op deze unieke locatie aan het water, in samenwerking met de Linden Groep, 43 sociale huurwoningen. De driekamerappartementen beschikken onder meer over een royale kamer en twee grote slaapkamers en zijn vooral bestemd voor starters en doorstromers in de woningmarkt. De toewijzing van de woningen verloopt via het systeem Woningnet en zal naar verwachting in het twee kwartaal van 2009 plaatsvinden. De woningen zullen een huurprijs krijgen van ongeveer 525 euro per maand.

Wonen met een bijzonder uitzicht
Naast de 43 huurwoningen komen, op de eerste en tweede verdieping van het gebouw, 15 appartementen beschikbaar voor bewoning via de stichting Odion, die volwassenen en kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijk beperking ondersteunt om een zo'n gewoon mogelijk leven te leiden. Voor dit doel ontwikkelt Odion passende woonvormen, zoals in het project Oeverlanden. Naast de aangepaste woningen wordt door de stichting in het gebouw, op de begane grond, een ruimte voor dagbesteding (onder meer een keramiekwerkplaats) en een restaurant gerealiseerd.

Rust en ruimte kenmerken het project Oeverlanden. Alle appartementen hebben elk hun bijzondere uitzicht: over de stad, de nieuwe Oeverlanden en de Where. Aannemer van het project is HSB-Bouw uit Volendam, het bureau Dick van Gameren Architecten uit Amsterdam tekent voor het ontwerp. Naar verwachting zal de bouw van het appartementencomplex in 2010 gereed zijn.

Meer informatie over het project vindt u op www.bouwcompganie.nl



Ingezonden persbericht