Gemeente Den Haag
Persbericht Gemeente Den Haag, Dienst Stedelijke Ontwikkeling

Den Haag, woensdag 15 oktober 2008

Woningen, een school, een clubgebouw en kinderopvang

Duurzame ontwikkeling rondom sportveld aan de Mient in Den Haag

Rondom het sportveld van korfbalvereniging Achilles aan de Mient ontstaat de komende jaren genoeg ruimte voor een ecologische woongroep, appartementen, bedrijfsruimte, een schoolgebouw, een clubgebouw en een grotere kinderopvang. Deze ruimte ontstaat omdat medio 2010 de Westhageschool (voortgezet onderwijs) aan de Mient 351 verhuist naar nieuwbouw aan de Mgr. Nolenslaan. Dit blijkt uit de plannen die het college van burgemeester en wethouders deze week heeft vastgesteld voor het gebied tussen de Vlierboomstraat en de Mient.

Duurzaam

Wethouder Norder van Bouwen en Wonen: 'Onderzoek toont aan dat de Mient zich prima leent voor een combinatie van wonen, werken, scholen, kinderopvang en sport. Als college zetten we erop in dat meerdere partijen van deze nieuwe ontwikkeling zullen profiteren. Ik ben zeer tevreden over het duurzame karakter en de samenhang van de plannen. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen en de ecologische woongroep Vormidabel leeft en bouwt volgens de principes van ecologie, duurzaamheid en innovatie'.

Apart plan

Voor de overige locaties rondom het sportveld (Mient 273D, 275, 277 en Vlierboomstraat 362 en 366) worden de plannen nog verder uitgewerkt. Op die plek bevinden zich nu een voormalige bibliotheek, kinderopvang, een verenigingsgebouw, het clubgebouw van Achilles en twee basisscholen. Sport blijft behouden op deze locatie en de aanwezige kinderopvang wordt gemoderniseerd en uitgebreid. De twee basisscholen Vliermeent en Vlierboom zullen waarschijnlijk gezamenlijk één nieuw schoolgebouw betrekken. Aan de hand van de huidige inventarisatie overlegt de gemeente met direct belanghebbenden over de concrete invulling van de overige locaties rondom het sportveld van Achilles. Zodra dit overleg is afgerond, wordt hiervoor een apart plan uitgewerkt.

Noot voor de redactie,