Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Plantronics en Sonim Technologies bundelen robuuste headset met 'onverwoestbare' mobiele telefoon

Hoofddorp, 15 oktober 2008 ­-- Plantronics (NYSE: PLT) heeft vandaag een samenwerking aangekondigd met Sonim Technologie, een Amerikaanse fabrikant van mobiele telefoons. De bedrijven bundelen de Plantronics Explorer 370 bluetooth headset en de Sonim Xtreme Performance 1 (XP1) mobiele telefoon, die zijn ontwikkeld voor mensen die in een extreme omgeving werken of sporten.

De Plantronics Explorer 370 is getest op duurzaamheid onder zware condities en voldoet aan militaire standaarden. De headset heeft een robuust ontwerp en is de ideale combinatie voor de Sonim XP1 mobiele telefoon.

De Explorer 370 is water-, stof- en schokbestendig, en bezit windscreen technologie. Hierdoor zijn gebruikers verzekerd van uitstekende geluidskwaliteit onder alle omstandigheden en in elke omgeving. De Sonim XP1 is geschikt voor blootstelling aan extreme outdoor condities en biedt spraak, push-to-talk en datadiensten. De Explorer 370 en Sonim XP1 worden samen verkocht in één verpakking.

'Na de introductie van de Explorer 370 eerder dit jaar, realiseerde Plantronics dat er een markt is voor consumenten die werken of sporten onder extreme omstandigheden', aldus Philip Vanhoutte, managing director van Plantronics. 'De robuuste Sonim XP1 is een logische match. Wij kunnen iedereen die mobiel bereikbaar wil zijn en houdt van het stevige werk nu de sterkste bluetoothheadset en handset bieden met de beste kwaliteit.'

Albert Costillo, vice president Europa bij Sonim: 'De Sonim XP1 is ontworpen voor langdurig gebruik onder extreme omstandigheden. We zochten naar een fabrikant die ons kan helpen onze belofte aan klanten te voldoen door het bieden van hands free communicatie.'

Bob Plaschke, CEO van Sonim voegt toe: 'Plantronics staat al jaren aan de top op het gebied van mission critical communicatie. Wij zijn verheugd om met ze samen te werken.'

De Plantronics Explorer 370/Sonim XP1-bundel heeft een adviesprijs van 299 euro.

Over Plantronics
Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics' ervaring in mission critical communicatie ­ waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden "One small step for man..." vanaf de maan. Plantronics' producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. De Plantronics-familie bestaat uit de merken Plantronics, Altec Lansing, Clarity en Volume Logic. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com.

Altec Lansing, Clarity, Plantronics, Sound Innovation, Volume Logic en EncorePro zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Plantronics, Inc.



Ingezonden persbericht