Persbericht

NorthgateArinso breidt internationaal dienstennetwerk uit ~ Europees Dienstencentrum geopend in Granada, Spanje ~

Nieuwegein - 15 oktober 2008 - NorthgateArinso, de wereldwijde aanbieder van HR-diensten en -software, heeft zijn offshore-capaciteiten uitgebreid met de opening van een nieuw regionaal Europees Dienstencentrum in Granada, Spanje. Het nieuwe centrum maakt onderdeel uit van het wereldwijde dienstverleningsnetwerk van het bedrijf, ontworpen om toegevoegde waarde in HR-diensten te leveren aan klanten wereldwijd bij zowel Human Resource Outsourcing (HRO) als integratieactiviteiten. Het centrum is vorige week officieel geopend door Chris Stone, CEO van NorthgateArinso.

De opening van het nieuwe Regionale Dienstverleningscentrum (RDC) is onderdeel van de continue uitbreiding van het bedrijf in Granada. NorthgateArinso heeft hier het eerste servicecenter geopend in februari 2007. Het RDC in Granada is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met 160 medewerkers. "NorthgateArinso blijft Granada promoten als één van de meest belangrijke internationale dienstverleninglocaties wereldwijd", zegt Kobe Verdonck, Executive Director EMEA.

Met het nieuwe centrum levert NorthgateArinso nog betere kwaliteit van zijn Human Resource Outsourcing (HRO) en integratieactiviteiten door schaalvoordeel, betere efficiëntie, organisatieoptimalisatie en procesverbeteringen terwijl het wereldwijde dienstverleningsnetwerk versterkt wordt.

NorthgateArinso ondersteunt vanuit Granada nu al outsourcing-activiteiten voor internationale klanten uit meer dan 20 landen wereldwijd. Van de 160 jonge IT-professionals die er in dienst zijn, is het grootste deel afgestudeerd aan de Universiteit van Granada. De stad Granada huisvest een bekende en prestigieuze universiteit waar veel gekwalificeerde en meertalige afgestudeerden hun opleiding hebben gevolgd.

Het totale aantal werknemers van het bedrijf in Granada zal voor het einde van het jaar oplopen tot 200.

"NorthgateArinso richt zich op het aanbieden van klantondersteuning op het hoogste niveau terwijl we qua kosten competitief blijven", zegt Hylke Sprangers, Director Operations EMEA en Latijns-Amerika. "Gevestigd in een strategische Europese regio hebben we dienstencentra in Katowice, Polen en het nieuwe RDC in Granada, Spanje. Beide RDC's profiteren ervan dat ze gevestigd zijn in de buurt van grote klanten terwijl ze de beschikking hebben over een sterke werknemerspool en daardoor de concurrentiepositie verbeteren."

"Wij weten dat zowel near-shoring als offshoring een grote rol speelt in het wereldwijd leveren van effectieve HR-diensten. Bij NorthgateArinso streven we naar een 'right-shore'-situatie voor onze klanten waarbij we de juiste service bieden op de juiste locatie en voor een juiste prijs. In dit model verloopt het klantcontact via onze lokale vestigingen terwijl een groot deel van de dienstverlening vanuit onze RDC's komt. Het RDC in Granada functioneert ook als de poort voor alle Europese activiteiten naar de offshore-faciliteiten die we beschikbaar hebben in APAC (Asia Pacific)", vervolgt Kobe Verdonck.

(412 woorden)