Persbericht

Adobe Flash Player 10 nu beschikbaar

Innovatieve nieuwe features en integratie met Adobe Creative Suite 4 zorgen voor doorbraak in webervaringen

Amsterdam, 15 oktober 2008 ­ Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) maakt vandaag bekend dat Adobe® Flash® Player 10 per direct beschikbaar is. Interactieve designers en ontwikkelaars kunnen de nieuwe, expressieve features en de visuele prestatieverbeteringen in Flash Player 10 inzetten voor een ongeëvenaarde creatieve besturing. Hiermee kunnen zij aan gebruikers aantrekkelijke webapplicaties, interactieve content en hoge kwaliteit video's leveren via verschillende browsers en op alle belangrijke besturingssystemen.

"Designers en ontwikkelaars kunnen erop vertrouwen dat zij het gehele web bereiken als zij Adobe Flash Player gebruiken bij het leveren van video, online games, rijke internetapplicaties en andere interactieve ervaringen", zegt David Wadhwani, general manager en vice president van de Platform Business Unit bij Adobe. "Flash Player 10 blijft de trend zetten voor internetinnovatie en wij zijn blij te zien dat de community het al gebruikt om geheel nieuwe belevingen te creëren die eerder niet mogelijk waren op het web."

Adobe Flash Player 10 breidt de mogelijkheden van de meest gebruikte applicatie-runtime ter wereld uit met nieuwe ondersteuning van aanpasbare filters en effecten, native 3D-transformatie en -animatie, geavanceerde audioverwerking en GPU-hardwareacceleratie. De zeer flexibele, nieuwe tekstverwerker in Adobe Flash Player 10 voorziet interactieve designers en ontwikkelaars van meer lay-out opties voor tekst en een betere creatieve besturing. Deze verbeteringen kwamen tot stand dankzij de expertise op het gebied van tekst die Adobe gedurende 25 jaar heeft opgebouwd.

Adobe Flash Player 10 breidt ook de expressieve mogelijkheden van de Adobe Creative Suite® 4-productlijn uit (waarvan de Engelstalige versie ook vanaf vandaag beschikbaar is) met nieuwe niveaus van Flash-integratie om de samenwerking te stroomlijnen en de ontwerp/ontwikkel-workflow te verbeteren. Interactieve designers en ontwikkelaars kunnen persoonlijke filters en effecten creëren met Adobe Pixel Bender(TM), dezelfde technologie achter veel filters en effecten in Adobe After Effects® CS4-software. Ontwikkelaars die werken met Adobe Flash Player 10 kunnen tijdens het afspelen van hun content deze filters, blend modes en fills direct toepassen om effecten te tekenen of het effect te veranderen op rijke media content. Flash Player 10 biedt ook nieuwe mogelijkheden en prestatieverbeteringen in Adobe Flash CS4 Professional, de meest geavanceerde authoring-omgeving om interactieve ervaringen te creëren. Dit bevat ook 3D-effecten die eenvoudig te gebruiken zijn en het mogelijk maken voor designers om ontwerpen in 2D eenvoudig om te zetten en te animeren in 3D.

Adobe Flash Player levert ongeëvenaarde creatieve mogelijkheden, aantrekkelijke gebruikerservaringen, goede audio/video-playback en vrijwel universeel bereik op verschillende besturingssystemen. Adobe Flash Player-content bereikt meer dan 98 procent van de desktops met internettoegang. Meer dan 80 procent van de online video's die wereldwijd zijn verspreid, worden bekeken met Adobe Flash-technologie, wat Flash het nummer één formaat maakt voor video op het web. Adoptie van een eerdere update naar Adobe Flash Player 9 heeft alle records gebroken want in minder dan negen maanden zijn bijna 90 procent van alle desktops met internetverbinding bereikt. Van Flash Player 10 wordt hetzelfde resultaat verwacht.

Innovaties die in Adobe Flash Player 10 geïntroduceerd zijn, dragen bij aan de toekomstige werkzaamheden van het Open Screen Project, zoals het overbrengen van Flash Player 10 naar mobiele apparaten. Het Open Screen Project is een industriebreed initiatief om rijke multi-screen ervaringen te leveren die gebouwd zijn op een consistente runtime-omgeving voor open web-browsing en op zichzelf staande applicaties op computers, mobiele apparaten en consumentenelektronica. Meer informatie over het Open Screen Project is beschikbaar via: www.openscreenproject.org .

Kijk voor meer informatie over de nieuwe mogelijkheden en de mening van designers en ontwikkelaars over Adobe Flash Player 10 op: www.adobe.com/nl/products/flashplayer/ .

Beschikbaarheid
Flash Player 10 is direct beschikbaar als gratis download voor Windows, Macintosh en Linux-platformen (inclusief nieuwe ondersteuning voor Ubuntu 7 en 8) via www.adobe.com/go/getflashplayer . Ondersteuning voor Solaris wordt later dit jaar verwacht. Alle nieuwe expressieve features en prestatieverbeteringen die geïntroduceerd zijn in Adobe Flash Player 10 zullen later dit jaar beschikbaar zijn voor designers en ontwikkelaars in Adobe® AIR(TM) om applicaties te bouwen die buiten de browser kunnen draaien.