Ondanks vertraging nog steeds grote finale Sao Paulo


VALKENSWAARD, 20081006 -- De Global Champions Tour zal, ondanks tegenberichten, nog steeds plaatsvinden in São Paulo, Brazilië. De concoursorganisatie heeft de EU commissie voorzien van het nodige bewijs dat alle maatregelen genomen zijn om de gezondheid van de paarden te waarborgen. Deze maatregelen bestaan o.a. uit quarantaine tijdens de reis en het verblijf in Brazilië.

De oorspronkelijke datum van de finale stond op 8 tot 12 oktober, maar is met een week uitgesteld waardoor het evenement nu van 15 tot 19 oktober plaats zal vinden. Ook al is de datum verschoven, in het programma van dit 5* evenement hebben zich geen wijzigingen voorgedaan.

Het prijzengeld van de finale is nog steeds het hoogste bedrag dat deze sport heeft gezien, maar liefst 1,9 miljoen euro. Van dit bedrag is 1 miljoen gereserveerd voor de tweede ronde.
De eerste ronde van de GCT GP zal op donderdag 16 oktober plaatsvinden om 15.30 uur (CET+1 is 20.30 uur). De tweede ronde staat gepland op 18 oktober om 15.30 uur (CET+1 is 20.30 uur).

De zevende etappe in Arezzo bracht de Global Champions Tour Ranking, die sinds de eerste en nieuwste etappe in Doha, Qatar werd bijgehouden, tot een einde.
In Doha was het Denis Lynch (IRL) die de GCT Ranking leidde. In Hamburg wist Steve Guerdat (SUI) 13 punten te sprokkelen waardoor hij de leiding overnam. Meredith Michaels-Beerbaum (GER) won in Cannes en liet daardoor de 2 heren achter zich.
Hoewel hij niet won in Monte-Carlo, behaalde Denis Lynch 15 punten en versloeg Michaels-Beerbaum van haar eerste positie. In Estoril won Michaels-Beerbaum en zij settelde zich weer op de eerste positie van de GCT Ranking. Maar in Valkenswaard nam Nick Skelton (GBR) het stokje over en liet niet meer los. Michaels-Beerbaum scoorde een hattrick in Arezzo, maar Skelton bleef bovenaan met 82 punten. Hierdoor liet hij de winnende dame met 76 punten achter zich en Edwina Alexander (AUS) met 68.

Alle scores apart genomen kan de Global Champions Tour Ranking met trots aankondigen dat de beste 25 ruiters van de GCT Ranking uitgenodigd zijn om deel te nemen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

Eurosport zou de rondes wereldwijd live uitzenden en ondanks dat de datum is veranderd doen zij hun uiterste best om de kijkers van dezelfde service te voorzien, zij het een week later.

Alle partijen als sponsoren, ruiters, eigenaren, pers en bezoekers kunnen uitkijken naar de hoogst gedoteerde finale in de springsport.





Global Champions Tour