Kom sporten met Todos op 15 oktober in Haarlem


HAARLEM, 20081006 -- Weet jij hoe je van oude kranten een voetbal maakt? En wat je allemaal met afvalmateriaal kunt doen? Ontdek het op woensdagmiddag 15 oktober op de Grote Markt in Haarlem. Daar leert Todos je alles over hoe kinderen in sloppenwijken sporten en spelen. TODOS @ GROTE MARKT Grote Markt Haarlem Woensdag 15 oktober 2008 Van 13.00 tot 17.00 uur

Maar er is nog veel meer te doen: van capoeira-demonstraties tot panna voetbal. Kom knutselen en maak je eigen speelgoed. Of ga surfen op de surfsimulator. Doe mee aan het hoepelspel met fietsbanden. Allemaal dingen die kinderen in de sloppenwijken van Brazilië ook het liefst de hele dag doen!

"Sporten met Todos" is gratis en voor iedereen vanaf 4 jaar. Trommel woensdag 15 oktober al je vrienden op en kom naar de Grote Markt!

Todos en de kracht van sport
Stichting Todos maakt via sport en spel Nederlandse jongeren bewust van het leven van hun leeftijdgenoten in sloppenwijken. Met een speels educatief programma stimuleert Todos jongeren zelf iets te doen aan het grote verschil tussen arme en rijke landen: door eerlijke producten te kopen, spullen te recyclen of door geld in te zamelen voor een Todos-project.

In de sloppenwijken van de Braziliaanse badplaats Fortaleza ondersteunt Todos sportontwikkelingswerk voor jongeren: door sport en spel bouwen ze spelenderwijs aan hun eigen ontwikkeling en aan een betere toekomst. De sportlessen zijn onderdeel van een breder programma voor persoonlijke ontwikkeling van jongeren en hun familie. Todos werkt hierbij samen met haar partnerorganisatie ARCA. Samen hebben zij ook een surfschool opgezet, waar jongeren worden opgeleid tot surfinstructeur.
www.todos.nl

De sport- en speldag op 15 oktober is onderdeel van het programma "Todos@Haarlem". In het najaar organiseert Todos uiteenlopende activiteiten in Haarlem over de kracht van sport en het leven van kinderen in sloppenwijken:
* Verschillende Haarlemse scholen gaan aan de slag met het educatieve lespakket van Todos.
* Jumpen voor Todos: Op 21 oktober jumpen honderden kinderen van Kinderopvang Haarlem voor Todos.
* Fototentoonstelling "De Sloppentour" (bibliotheek Haarlem-Schalkwijk; september)

www.todos.nl





Ingezonden persbericht