Belgacom werkt samen met Ipanema Technologies


Ipanema, een marktleider in applicatieverkeersbeheersystemen voor wide area networks, heeft vandaag aangekondigd dat Belgacom het Autonomic Networking System van Ipanema zal gebruiken om een nieuw aanbod te ontwikkelen waarbij de applicatie centraal staat

AMSTERDAM, 20081015 -- Het Ipanema-element geeft de klanten van Belgacom realtime zichtbaarheid en controle over wat er op hun VPN (Virtual Private Network) gebeurt. Klanten die het Ipanema-systeem gebruiken, kunnen ook verkeer dynamisch beheren, versnellen en prioriteit geven om zo te voldoen aan hun individuele bedrijfsbehoeften

Rudy Fleerakkers, Belgacom: "Ons serviceaanbod ontwikkelt zich omdat er steeds meer druk komt op netwerkbeheerders om de prestaties te garanderen van belangrijke applicaties zoals Citrix en SAP, en gevoelige realtime applicaties zoals VoIP. Bedrijven worden steeds afhankelijker van netwerken die hun IT-infrastructuur ondersteunen en omdat CRM- en ERP-applicaties steeds bedrijfskritischer worden, wordt er steeds meer gestreden om bandbreedte. Alle aandacht is nu op ICT-afdelingen gevestigd en netwerkbeheerders wenden zich tot ons om hen zo veel mogelijk controle over hun netwerken te geven. We willen graag onze klanten het beste serviceniveau bieden en met Ipanema zijn we in staat om netwerkbeheerders te helpen aan de vereisten van hun eindgebruikers te voldoen, door ervoor te zorgen dat kritieke applicaties niet lijden onder netwerkproblemen zoals opstoppingen tijdens piekuren."

Belgacom stelde vast dat het Autonomic Networking System van Ipanema het meest geschikt was om te voldoen aan de eisen van bedrijven met betrekking tot beheer van het WAN en garanties voor applicatieprestaties. De benadering van Ipanema biedt telecombedrijven een schaalbaar systeem dat geschikt is voor telecombedrijven, met een specifiek serviceleveringskader dat hun bestaande IP VPN-service overstijgt. Hierdoor kunnen ze van een netwerk-SLA-model overschakelen naar een applicatie-SLA-model, waarbij zich gelegenheden voordoen voor een nieuwe generatie van services met een grote waarde die zijn gericht op de prestaties van bedrijfskritieke applicaties.

Uit onderzoek onder grote ondernemingen in Noord-Amerika en Europa, dat in juni 2008 werd uitgevoerd door analyse- en consultancybedrijf OVUM, in opdracht van Ipanema, bleek dat tussen de 65% en 80% van de respondenten bereid is netwerkserviceproviders meer te betalen om applicatieoptimalisatie te verbeteren. De respondenten hadden de meeste interesse in:
het verbeteren van de servicekwaliteit om prestatievermogen van bedrijfskritische applicaties te garanderen.
versnellingstechnologieën om het gebruik van WAN-bandbreedte en vertragingsbeperkingen voor bedrijfskritieke applicaties te verminderen.

"Volgens het onderzoek van OVUM zegt 78% van de bedrijven in Europa en Noord-Amerika dat een prestatieachteruitgang van applicaties op het netwerk een ernstige of enorme impact op hun bedrijf zou hebben. Voor veel organisaties zijn de prestatiebeheertools die ze gebruiken gewoonweg niet goed genoeg. Wanneer je nagaat dat het overgrote deel van de bedrijven heeft aangegeven dat het prestatievermogen van applicaties op het netwerk kritiek is voor hun bedrijfsactiviteiten, is het duidelijk dat applicatieverkeer op een meer proactieve en dynamische manier moet worden beheerd", zei Brecht Seurinck, Country Manager voor de Benelux, Ipanema Technologies. "De cijfers laten ook de kans voor serviceproviders zien om waarde toe te voegen door verkeersbeheer en optimalisatieservices voor applicaties op een netwerk te leveren. Het is ons een genoegen met Belgacom samen te werken om een dergelijke service te leveren en aan de behoeften van klanten te voldoen."
Over Belgacom
De Belgacom Groep is de belangrijkste Belgische leverancier van geïntegreerde telecommunicatiedien-sten. Steunend op de ervaring als Belgische nationale operator en de capaciteit om te innoveren, is de Belgacom Groep, via de dochterondernemingen, in staat alle klanten, ongeacht hun profiel (particulier of zakelijk, bedrijf of instelling), een brede waaier van aanbiedingen en oplossingen voor vaste en mobiele netwerken te bieden.


De Belgacom Groep biedt een volledige quadrupleplayoplossing die bestaat uit vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. De Groep wil tegemoetkomen aan de verwachtingen van de zakelijke en particuliere klanten en innoveert om op hun toekomstige behoeften te anticiperen. Daarbij maakt de Groep gebruik van de laatste technologische ontwikkelingen. Met het oog op het overbruggen van de digitale kloof wil de Groep graag elektronische services stimuleren en een uitgebreid assortiment aan innovatieve applicaties leveren.


Over Ipanema Technologies (www.ipanematech.com)
Ipanema ontwikkelt geavanceerde oplossingen voor applicatieverkeersbeheer en WAN-optimalisatie die de kwaliteit van de gebruikerservaring drastisch verbeteren. Het Autonomic Networking System van Ipanema voegt intelligentie aan het netwerk toe, waardoor bedrijven het netwerk op dynamische wijze op één lijn kunnen brengen met hun bedrijfsdoelen. Het Autonomic Networking System, dat is ontworpen voor het beheer van grote en zeer grote wide area networks (WAN's) van bedrijven stelt bedrijven, telecomproviders en netwerkserviceproviders in staat om voorbij de netwerkgrenzen te gaan, onder het motto Beyond the Network TM. Met Autonomic Networking System van Ipanema kunt u herhaalbare en geïndustrialiseerde services aanbieden die op applicatie-SLA's zijn gebaseerd en die de grootste voordelen met zich meebrengen tegen de laagste Total Cost of Ownership (TCO), gebouwd op intelligente zichtbaarheid, intelligente optimalisatie en intelligente versnelling. Veel grote telecomproviders en grote multinationals in alle marktsegmenten, zoals het bankwezen en financiën, de publieke sector, energiebedrijven, farmaceutische bedrijven, ruimtevaartindustrie en IT, maken gebruik van de diensten van Ipanema.





Ingezonden persbericht