Betaalbare externe FireWire harde schijf speciaal voor Apple-gebruiker


RIJSWIJK, 20081015 -- Freecom introduceert vandaag de nieuwste toevoeging aan de reeks bekroonde externe harde schijven; de FireWire Hard Drive. De nieuwe FireWire Hard Drive is speciaal bestemd voor Mac-gebruikers en verkrijgbaar in een uitvoering van 500GB of zelfs 1TB (1.000GB). Genoeg ruimte voor grote hoeveelheden data zoals grafische bestanden, films, muziek, foto's. De harde schijf is speciaal voor de Mac geformatteerd, compatibel met Time Machine (back-up voor Apple) en uiterst betaalbaar: het ideale apparaat om de capaciteit van uw Apple-desktopcomputer of -Windows computer in een handomdraai uit te breiden.

Deze stijlvolle externe harde schijf is voorzien van een warmteabsorberende aluminiumbehuizing, zodat een luidruchtige ventilator definitief tot het verleden behoort. Er kan dus geruisloos worden gewerkt. De nieuwe Hard Drive is voorzien van twee FireWire-poorten (20-30% sneller dan USB) die garant staan voor een zeer betrouwbare/snelle overdrachtssnelheid en de mogelijkheid bieden om andere FireWire-apparaten aan te koppelen. De FireWire Hard Drive is in een handomdraai geïnstalleerd. En de schijf kan direct worden gebruikt in combinatie met Time Machine (back-upvoorziening van Apple) zonder herformatteren.

Freecom besloot niet zonder reden om de FireWire Hard Drive te gaan ontwikkelen. "We hebben diverse Apple Premium Resellers in heel Europa geraadpleegd. Er bestond duidelijk behoefte aan een betaalbare harde schijf speciaal voor de Mac", aldus Remco Windsant, Apple Product Specialist bij Freecom. "Aangezien er elk kwartaal meer Apple-desktopcomputers en -notebooks worden verkocht en FireWire nog steeds de meest gebruikte interface is op een Mac, is deze nieuwe schijf een logische uitbreiding van ons productaanbod voor de Mac. We voorzien in een behoefte waarop niet door andere merken wordt ingespeeld. Door goed naar klanten te luisteren en deze externe harde schijf te ontwikkelen laat Freecom duidelijk zien dat het de Mac-markt meer dan serieus neemt."

De FireWire Hard Drive, met standaard twee jaar fabrieksgarantie en onbeperkte gratis helpdeskondersteuning, is efficiënt, stijlvol en gebruiksvriendelijk. En, vanaf vandaag verkrijgbaar vanaf 99 EUR inclusief BTW.