Provincie Limburg steunt webplein over Armoede


LIMBURG, 20081015 -- De provincie Limburg heeft besloten om Armoedeinlimburg.nl, thematisch webplein rondom armoede, voor twee jaar te steunen. Daarnaast dragen ook de gemeenten Sittard-Geleen, Maastricht en Roermond financieel bij aan de doorontwikkeling van Armoedeinlimburg.nl.

Op dit moment bestaat Armoedeinlimburg.nl hoofdzakelijk uit een armoedeblog. Hier schrijven verschillende maatschappelijke organisaties zoals dienst Kerk & Samenleving, het Leger des Heils, Provinciaal Platform Minderheden en Stichting Leergeld aan mee. Het doel van het webplein is een zo breed mogelijk palet aan geluiden, meningen en ontwikkelingen over armoede in Limburg en Nederland ten gehore te brengen.

Met deze steun wil Armoedeinlimburg.nl zich ontwikkelen tot een krachtig thematisch webplein waarop uitgebreide informatie en discussie vanuit verschillende invalshoeken in relatie tot armoede in Limburg te vinden is. Zo moet er een interactieve kaart van Limburg komen met sociale initiatieven zoals de voedselbanken en kledingwinkels. Ook zal er voor de deelnemende gemeenten een virtuele sociale armoede kaart ontwikkeld worden. En komt er aandacht voor goede praktijkvoorbeelden van lokaal armoedebeleid.

Armoedeinlimburg.nl is een initiatief van Frank de Klaver (Stichting de Pijler) en Maurice Hermans (projectbureau driezesnul).