Nederland Positief behoudt juryvoorzitterschap Majoor Bosshardt Prijs


AMSTERDAM, 20081015 -- In het huis van wijlen Majoor Bosshardt, nu Majoor Bosshardt Museum, heeft luitenant-kolonel Ine Voorham de akte van de stichting Majoor Bosshardt Prijs in ontvangst genomen. Zij kreeg die van de eerste prijswinnaar van de Majoor Bosshardt Prijs, professor dr. Anton van der Geld.

Door deze handeling is de stichting Majoor Bosshardt Prijs overgedragen aan het Leger des Heils. Een logische beslissing want Majoor Bosshardt werkte vanuit de geest en voor het Leger Des Heils.

In de afgelopen jaren ontmoette zij nog veel mensen die haar advies vroegen en graag met haar spraken. Ook door een ontmoeting met Christian Houkes ontstond door de jaren heen een warme band. Hij stelde haar toen voor de Majoor Bosshardt Prijs in het leven te roepen of een andere onderscheiding die haar naam zou dragen.

Zij stemde daar in toe en wierp zich op als beschermvrouwe. De uitreiking van de Majoor Bosshardt Prijs is dus een initiatief van Christian Houkes en zijn Stichting Nederland Positief.

Al enkele jaren eerder organiseerde deze Stichting Nederland Positief de uitreiking van de Majoor Bosshardt Prijs. Christian Houkes reikte deze prijs uit namens zijn organisatie Nederland Positief. Dat is nu niet veranderd. Alleen heeft het voorzitterschap van de Stichting Majoor Bosshardt Prijs een wisseling ondergaan omdat nu het Leger Des Heils een bestuurlijke functie daarin vervult.

De Stichting Majoor Bosshardt Prijs wordt nu voorgezeten door luitenant-kolonel Ine Voorham. Het voorzitterschap van de jury blijft echter ongewijzigd. De afspraak luidt namelijk dat het voortbestaan van deze prijs wordt gewaarborgd door het Leger Des Heils. Daarnaast luidt de afspraak dat de jurering en toekenning van de prijzen onder voorzitterschap van Nederland Positief zal voortbestaan.

Ofwel: er is duidelijk gesteld dat de oprichter van de Majoor Bosshardt Prijs, de stichting Nederland Positief alsmede haar voorzitter Christian Houkes, het voorzitterschap van de jury behoudt en dat gezamenlijk met het Leger des Heils de toekomstige winnaars worden gekozen.

Nederland Positief heeft dit jaar, op de door haar in het leven geroepen Majoor Bosshardt Dag, de prijs `in twee-en' gesplitst en een persoonsgebonden prijs en een prijs voor een stichting / (hulp)organisatie uitgereikt.

Erica Terpstra en de Willeke Alberti Foundation ontvingen op 8 juni 2008, de geboortedag van Majoor Bosshardt, hun onderscheiding in de Wintertuin van NH Grand Hotel Krasnapolsky te Amsterdam.





Ingezonden persbericht