DZG begint protest-actie tegen doden honden op Rhodos


RHODOS, 20081015 -- Rhodos - Meer dan 200 honden op het Griekse eiland Rhodos worden met de dood bedreigd. De autoriteiten van Rhodos hebben namelijk besloten dat nog maar 50 van de meer dan 250 aanwezige honden in het plaatselijke asiel mogen blijven leven. Tot voor kort werd het asiel geleid door de Rhodes Animal Welfare Society. Wat eerst leek op een hoopvolle samenwerking tussen de plaatselijke dierenbeschermingsorganisatie en de Griekse autoriteiten, zal nu eindigen met de dood van vele onschuldige honden voor het einde van de maand.

Het eiland Rhodos heeft zoals zoveel andere plekken in Griekenland een groot aantal zwerfdieren. Deze honden worden zo goed mogelijk opgevangen door het asiel. De vrijwilligers doen er alles aan de honden goede verzorging te geven. Een samenwerking met de autoriteiten leek een uitkomst. Maar zoals nu blijkt zien deze een oplossing in het doden van het merendeel van de asieldieren. Vijftig honden mogen in het asiel blijven. Er zal een willekeurige selectie plaatsvinden. Een groot aantal dieren zal door de autoriteiten op straat worden gegooid. Hier zijn deze dieren vogelvrij, en lopen ze grote kans om alsnog door de bevolking op gruwelijke wijze gedood te worden. Middelen zoals het afschieten, ophangen of vergiftigen van de dieren, worden hierbij niet geschuwd. De gemeente heeft laten weten geen honden meer te laten adopteren. Een kans op adoptie wordt de aanwezige honden niet meer gegund.

Dierenhulp zonder Grenzen veroordeelt de wijze waarop de autoriteiten van Rhodos het zwerfhondenprobleem tracht op te lossen. Zij vraagt zich af waarom de gemeente op geen enkele andere manier de verantwoordelijkheid voor het grote aantal zwerfdieren neemt door hen bijvoorbeeld te laten castreren en steriliseren. De stichting laat het er niet bij zitten en zet opnieuw een protestactie op touw om de dieren te redden. Een eerdere protestactie voor de dieren in Mallorca heeft zijn vruchten afgeworpen. Dankzij de vele protest e-mails en telefoontjes naar het gemeentebestuur, zijn alle dieren in het opvangcentrum gered. Ook heeft het centrum de benodigde vergunning en zelfs een subsidie gekregen. Dierenhulp zonder Grenzen vraagt nu uw stem te laten horen voor de honden in Rhodos, zodat ook zij mogen blijven leven.

Wilt u meehelpen om de honden van Rhodos te redden? Bezoek dan de website: www.dierenhulpzondergrenzen.com en stuur een protestmail of bel met de gemeente van Rhodos. Deze gegevens vindt u op de website van Dierenhulp zonder Grenzen.





Ingezonden persbericht