Ingezonden persbericht


Tolle Lege organiseert spannende middag met Roland Kalkman op woensdagmiddag 15 oktober

Derde Hoeksche Waardsche voorleeswedstrijd

Spannende middag!
Dat de chr. kinderboekenmaand 2008 aangebroken is, was al niet onopgemertk gebleven gezien de activiteiten met de Lifeliner 2 en de voorleesmiddag met mevrouw MH Karels-Meeuse voor de kleintjes die met zo'n 45 in aantal vertegenwoordigd waren. Als tweede in de rij van voorleesmiddagen organiseert Tolle Lege voor de kinderen van 9 jaar en ouder een spannende middag met de bekende schrijver Roland Kalkman op 15 oktober a.s. van 14:00-17:00uur. De middag vindt in de bibliotheek plaats, Wethouder van der Veldenweg 5 te Numansdorp (ingang Wokrestaurant)

Opsporing verzocht....!
Het thema voor het eerste deel van de middag is "Opsporing verzocht...! Echt een lekker spannend thema...! verschillende boeken heeft Roland inmiddels geschreven. Titels als "Dreiging in het Westland", "Geldjacht", "Autodieven op het spoor" en "Vijf gestolen diamanten" zijn veelzeggende titels die deze middag voor genoeg spanning gaan zorgen.

Rosa en Maria
In deze presentatie neemt Roland na de pauze de kinderen mee naar Colombia en maken zij kennis met de hoofdpersonen uit zijn boeken 'Rosa, straatverkoopster in Colombia', 'Maria, dochter uit Colombia' en 'Rosa&Maria, zoektocht in Colombia'. Natuurlijk leest hij ook veel uit deze boeken voor!

Derde Hoeksche Waardse voorleeswedstrijd
Tijdens deze middag vind tevens de derde Hoeksche Waardsche voorleeswedstrijd plaats. Leesfanaten natuurlijk van harte welkom! Wie gaat er dit jaar met de prijs vandoor?

Signeren
Na afloop zal de schrijver zijn (nieuwe) boeken signeren en de kinderen krijgen in de pauze een lekkere versnapering!

Aanmelding
I.v.m. de versnaperingen en de stoelen, wordt iedereen vriendelijk verzocht om vooraf even een telefoontje te plegen naar Albert de Jong: 0186-654124, zodat we weten hoeveel kinderen we deze middag kunnen verwachten. Zowel kinderen van leden als ook niet-leden zijn van harte welkom.

Levensloop schrijver Roland Kalkman
Roland Kalkman is geboren in 1971 te Maassluis. Na de havo volgde hij de lerarenopleiding aan de pabo, omdat het werken met kinderen hem erg leuk leek. Nadat hij deze opleiding voltooid had, trouwde hij. Nadat hij zijn diploma behaalde, is hij direct het onderwijs ingegaan. Nu is hij adjunct-directeur van een basisschool in Zoetermeer en geeft les in de midden- en bovenbouw. Naast nascholingscursussen volgde hij een cursus bedrijfshulpverlening, met onder andere een EHBO-gedeelte. Dit inspireerde hem tot het schrijven van zijn eerste boek: De Lotus. Naast zijn werk heeft Kalkman de volgende hobby's: lezen, piano spelen, wandelen en fietsen. Roland Kalkman is begonnen met kinderverhalen voor de kersttijd. Daarna schreef hij een lang verhaal en dat werd het boek De Lotus. Hij vindt het belangrijk om voor kinderen te schrijven en vindt het leuk als kinderen reageren op zijn boeken via de post of per e-mail. Daarnaast wil hij kinderen iets doorgeven van het christelijk geloof en ook wat dat kan betekenen in je leven. Zelf leest Roland Kalkman erg graag: 'Elk jaar gaat er op vakantie een doos met boeken mee.' Het boek Rosa, straatverkoopster in Colombia is in 2005 genomineerd met de EigenWijsPrijs.

----------------------------------

Uiteraard is de pers deze middag van harte welkom om deze middag te verslaan. Graag vooraf wel even contact. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Albert de Jong: 0186-654124.