Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

2008/YG54
Buitenpost, 13 oktober 2008

Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel krijgen snelle glasvezelverbinding

Woensdag 15 oktober ondertekenen burgemeester Van der Zwan van Achtkarspelen en burgemeester Polderman van Tytsjerksteradiel het lidmaatschap van de Coöperatieve Vereniging Fryslânring U.A. Door lid te worden van deze Coöperatie onderstrepen Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel het belang van glasvezel in haar gemeente.

In het voorjaar van 2008 is er vanuit bedrijven uit de regio Kootstertille en Drogeham de vraag gekomen of de gemeente ook wil faciliteren om glasvezel naar hun bedrijven te krijgen. De gemeente Achtkarspelen is hier enthousiast mee aan het werk gegaan. En heeft hierin samenwerking gezocht met gemeente Tytsjerksteradiel om ook het industrieterrein van Skûlenboarch hierin te betrekken. Door een bijdrage van de gemeenten in de graafkosten maar vooral door samen te werken (bedrijven, gemeenten en de Fryslân Ring) lukt het om in de regio Kootstertille, Drogeham en Skûlenboarch een glasvezelnetwerk aan te leggen. Door de handen in één te slaan worden de kosten per aansluiting flink gedrukt.

De glasvezelverbinding voorziet acht bedrijven uit de regio Kootstertille, Drogeham en Skûlenboarch van een snelle glasvezelverbinding. Voor bedrijven wordt dit een steeds belangrijkere voorwaarde om zich op een bepaalde locatie te vestigen. Een goede infrastructuur zorgt voor kunnen vasthouden en het aantrekken van bedrijven. Op de basis die nu gelegd wordt kunnen andere bedrijven maar ook scholen en instellingen later weer inhaken.

U bent van harte uitgenodigd om bij de ondertekening aanwezig te zijn.

Programma woensdag 15 oktober:
16.00 uur Ontvangst bij Biddle, Marcowei 4 in Kootstertille Opening door dhr. Procée, voorzitter van het ABC
16.10 uur Woord van burgemeester Van der Zwan van Achtkarspelen en burgemeester Polderman van Tytsjerksteradiel 16.20 uur Woord van de heer Visser, directeur KPN Noord Oost Nederland 16.30 uur Ondertekening lidmaatschap van de Fryslânring