Ingezonden persbericht


Buurtlink lanceert nieuwe website

's-Graveland, 15 oktober 2008 - Afgelopen week heeft Buurtlink een vernieuwde website gelanceerd. Deze website is zowel qua ontwerp als techniek vernieuwd en bevat een groot aantal verbeteringen voor de gebruikers. www.buurtlink.nl is de grootste landelijke buurtenwebsite van Nederland met 1.000 geplaatste berichten per dag en een bereik van 2,3 miljoen bezoekers per maand (bron: Multiscope).

Nieuwe onderdelen

Op Buurtlink is het nu nog makkelijker om foto's en berichten te plaatsen. Nieuw is het onderdeel om video's te plaatsen. Verder zijn de profielen uitgebreid en is het nu eenvoudig om lokaal te adverteren. In een paar stappen staat de advertentie op Buurtlink.nl. De advertentie is een week lang exclusief te zien in het postcodegebied dat is geselecteerd. De herbouw is verzorgd door Q42 uit Den Haag en het design door Studio Puik uit Amsterdam.

"Buurtlink is het trefpunt voor de bewoners van dorpen, buurten en wijken. Dagelijks worden duizend berichten geplaatst waarop vervolgens door duizenden bewoners wordt gereageerd. Met de nieuwe site willen we een nog beter digitaal platform zijn voor de buurten. Zo kunnen vanaf nu wijkagenten, gemeentes, sportverenigingen, verenigingen, clubs, vrijwilligersorganisaties, gezondheidscentra maar ook de lokale bakker een eigen plek krijgen op Buurtlink.nl. Iedereen kan vanaf nu letterlijk alles op Buurtlink zetten over zijn of haar buurt met de zekerheid dat duizenden bewoners het zullen lezen", aldus Bas van Beek, directeur van Buurtlink.

Over Buurtlink

Na het intoetsen van de postcode komen de bezoekers op hun buurtwebsite. Op de website kunnen buurtbewoners contact met elkaar opnemen en informatie met elkaar delen over zaken die van belang zijn voor de buurt. Zoals het laatste nieuws in de buurt, berichten en reacties van medebewoners, tweede-handsspullen in de buurt, veiligheid, politieberichten en buurtactiviteiten. Ook kunnen buurtbewoners in contact komen met elkaar.

Buurtlink is de derde community website van Nederland na Hyves en Schoolbank volgens onderzoeksbureau Multiscope. Buurtlink.nl is voor en van iedere buurt in Nederland.

Buurtlink.nl is een activiteit van Stichting Buurtlink. Stichting Buurtlink is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk en heeft als doel om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de sociale cohesie in Nederland. Stichting Buurtlink is gevestigd in 's-Graveland en heeft zeven werknemers.De stichting is een vaste beneficiënt van de Nationale Postcode Loterij.

Noot voor de redactie,