Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

200 euro voor alle medewerkers in het voortgezet onderwijs, ondanks vastlopen cao-onderhandelingen

Utrecht, 15 oktober 2008 - Alle medewerkers in het voortgezet onderwijs krijgen in oktober eenmalig 200 euro extra (parttimers naar rato). Formeel moet deze eenmalige uitkering in de cao worden verankerd. Omdat de cao-onderhandelingen zijn vastgelopen, is dat nog niet gebeurd. De VO-raad heeft de salarisverwerkers gevraagd de eenmalige uitkering toch mee te nemen met de salarisbetaling van oktober, omdat de scholen het belangrijk vinden dat het personeel dit extra bedrag gewoon volgens afspraak ontvangt.

Sjoerd Slagter, voorzitter VO-raad: "Wij wachten niet tot de bonden weer willen overleggen. Het personeel heeft recht op die 200 euro en dus wordt dat bedrag deze maand gewoon volgens afspraak uitbetaald. Scholen vinden goed werkgeverschap van groot belang en laten dat hiermee ook zien. Zij zijn bereid te investeren in een goed marktconform salaris en de verdere professionalisering van het personeel."

Alle afspraken van het convenant Leerkracht moeten in de cao worden verankerd, voordat de scholen dit geld in de lumpsum ontvangen. Dat is nog niet gebeurd, omdat de cao-onderhandelingen zijn vastgelopen.

"De afspraken uit het convenant willen we zo snel mogelijk verankeren in de huidige cao. Als dit voor 1 december 2008 gebeurt, kan er zonder problemen uitvoering geven worden aan alle afspraken, zoals het verkorten van de salarislijnen en de functiemix. We hopen daarom dat de bonden snel weer naar de onderhandelingstafel komen om verder te praten over de arbeidsvoorwaarden"

De huidige CAO VO is verlengd tot er een nieuwe cao is afgesloten.


---

EINDE BERICHT

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Iris de Kort (woordvoerder): 06 - 12 85 17 04.

Iris de Kort
Hoofd afdeling Communicatie

VO-raad
Postbus 8282
3503 RG Utrecht

T 030 232 48 00 | F 030 232 48 48 | M 06 12 85 17 04

IrisdeKort@vo-raad.nl | www.vo-raad.nl

De VO-raad is de sectororganisatie voor het voortgezet onderwijs. De VO-raad behartigt de belangen van het voortgezet onderwijs bij overheid, andere onderwijssectoren en maatschappelijke organisaties. Samen met het veld werkt de VO-raad aan een actieve en open relatie tussen scholen, leerlingen, ouders en samenleving.