Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 15 oktober 2008

De Expositie Art4Water is door Maarten van Poelgeest geopend. Samen met kunstenaar
Michael Lasoff plaatste hij "Interior Textures" aan de muur van de Oude Kerk in Amsterdam.

Juist nu: Investeren in kunst o.l.v. veilinghuis Christie's én oog voor basale noden in Afrika:

ART4WATER EXPOSITIE EN KUNSTVEILING IN DE OUDE KERK AMSTERDAM

Stichting Kleinschalige Afrikaanse Projecten (SKAP) organiseert voor de tweede maal een Art4Water expositie en kunstveiling. 35 Hedendaagse kunstenaars, waaronder Ad Arma (kunstenaar van het jaar 2007), Peter Schenk, Michael Lasoff en Ron Weijers, stellen werk ter beschikking dat geveild wordt door veilinghuis Christie's.
Woensdag 15 oktober om 14.00 uur wordt de expositie officieel geopend door de Amsterdamse wethouder Maarten van Poelgeest. Vanaf nu tot en met zaterdag 18 oktober is de expositie met gevarieerde, betaalbare hedendaagse kunst in de Oude Kerk in Amsterdam te bezichtigen, waarna de veiling op 18 oktober vanaf 14 uur plaatsvindt. De opbrengst van de veiling gaat naar drinkwaterprojecten in Zuid Soedan.

Kunst kopen én investeren in Zuid Soedan
De opbrengst van de Art4Water veiling gaat naar drinkwaterprojecten op het platteland in Zuid Soedan. Allereerst voor de dorpen Rajaf & Kolye op de oostelijke oever van de Nijl, die hebben geleden onder de oorlog. Veel mensen zijn gevlucht. Na lange tijd keren de inwoners nu weer langzaam terug naar de dorpen. Zij gebruiken het water uit de Nijl als drinkwater maar kunnen het niet zuiveren. Met steun van SKAP kunnen zij waterzuiveringsinstallaties aanbrengen die zorgen voor veilig drinkwater en een beter bestaan. Kopen op 18 oktober is dus een uitstekende investering in de toekomst van de mensen in Soedan. En de Wilde Ganzen vermeerdert de opbrengsten met maar liefst 70%.

http://www.Art4Water.com
De organisator SKAP bestaat sinds maart 2005 en richt zich op multi-functionele waterprojecten op het platteland van Afrika. Veilig drinkwater is immers de basis van een gezond bestaan en toegang tot water een stimulans voor economische activiteiten.
Meer informatie over SKAP, de Art4Water kunstveiling en illustraties van werk dat geveild wordt is te vinden op www.Art4Water.com en www.skap.nl. Hier treft u ook informatie over de kunstveiling van vorig jaar, en foto's van de ontwikkeling van het drinkwaterproject in Mozambique dat mede door de kunstveiling van vorig jaar mogelijk werd gemaakt.

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht