Ingezonden persbericht

GEMEENTE ACHTKARSPELEN

OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DD. 15 oktober 2008

Puntnr.
Omschrijving
Beslissing

1.
Adviesnota BV inz. beslissing op bezwaarschrift van de heer Verberne, de fam. Planting en de fam. Helfferich dat is gericht tegen het nemen van een voorbereidingsbesluit ten behoeve van het vergroten van een legkippenstal op het perceel Hiltsjemuoiswalden 14 te Twijzelerheide.
Het bezwaarschrift van de heer Verberne, de fam. Plantinga en de fam. Helfferich dat is gericht tegen het nemen van een voorbereidingsbesluit ten behoeve van het vergroten van een legkippenstal op het perceel Hiltsjemuoiswalden 14 te Twijzelerheide ongegrond verklaren.
2.
Adviesnota BVFB inz. Begroting 2009 - Hulpverleningsdienst Fryslân (HVD).

Het college stemt, onder voorbehoud van een op korte termijn door de HVD gezamenlijk met de gemeenten in te zetten verbeterslag, in met de gewijzigde ontwerpbegroting 2009.
3.
Adviesnota RPB inz. beslissen op verzoek om planschadevergoeding van B. van Kammen te Gerkesklooster-Stroobos.

B. en W. besluiten de heer B. van Kammen te Gerkesklooster een planschadevergoeding toe te kennen van ¤ 7.000,-- in verband met het bestemmingsplan 'Gerkesklooster-Stroobos, Oude Vaart', dat de bouw van 15 woningen mogelijk maakt in zijn omgeving.
4.
Adviesnota RTV inz. weigeren bouwvergunning
Hiemstra Jisterboerewei 2 Kootstertille.
Het college heeft besloten om de bouwvergunning van de heer Hiemstra uit Kootstertille te weigeren wegens strijd met de redelijke eisen van welstand.
5.
Adviesnota WIZS inz. mandaatverlening aan de SVB tot het uitvoeren van de (aanvullende) bijstandsverlening aan personen van 65 jaar en ouder met een onvolledig AOW-pensioen.

Het college besluit om de uitvoering van de (aanvullende) bijstandsverstrekking op grond van de WWB aan personen ouder dan 65 jaar met een onvolledig AOW-pensioen over te dragen aan de Sociale Verzekeringsbank en de overdracht plaats te laten vinden conform het door de SVB beschikbaar gestelde draaiboek.
6.
Adviesnota WIZS inz. jaarverslag 2007 Bureau Zelfstandigen Fryslân.

Het jaarverslag 2007 van het Bureau Zelfstandigen Fryslân wordt aan het college van Burgemeester en Wethouders aangeboden.
7.
Adviesnota WIZS inz. jaarverslag 2007 Sociale Recherche Fryslân.

Het jaarverslag 2007 van de Sociale Recherche Fryslân wordt aan het college van Burgemeester en Wethouders aangeboden.