Forum



17 oktober 2008
netwerkbijeenkomst

Integratie met Beleid

Raad voor Raad - netwerk van raadsleden

Het Servicecentrum Integratie van FORUM, Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling, organiseert elk kwartaal een netwerkbijeenkomst voor gemeenteraadsleden. Tijdens deze bijeenkomsten spreken raadsleden met elkaar en met deskundigen over actuele thema's die van belang zijn voor integratie op lokaal niveau.

Het thema van de volgende 'Raad' is: Integratie met Beleid. Wij zijn dan te gast bij de burgemeester van Maastricht Gerd Leers, die de aftrap verricht. De dagvoorzitter is Sadik Harchaoui, voorzitter van de Raad van Bestuur van FORUM.

De gemeente maakt beleid en realiseert lokale voorzieningen voor al haar burgers. In hoeverre houdt de gemeente daarbij voldoende rekening met diversiteit? Hoe kunt u integratiebeleid inzetten om de gemeentelijke doelen te realiseren? U als raadslid krijgt op deze bijeenkomst voorbeelden van hoe u integratiebeleid kunt benutten om de gestelde doelen te bereiken. Kortom: handvatten om gemeentelijk beleid vorm te geven voor alle burgers.

De gemeenschappelijke integratieagenda is ontwikkeld - op initiatief van het ministerie van VROM - om bij te dragen aan een succesvoller integratiebeleid. Dit kan worden bereikt door gemeenten en rijk vanuit een zelfde inhoudelijk kader te laten werken en activiteiten op elkaar afstemmen. Wat kan deze gemeenschappelijke integratieagenda voor uw gemeente betekenen? Hierover gaat het in de raadszaal van Maastricht tijdens volgende `raad' op 17 oktober.

forum Servicecentrum integratie

Datum en plaats
vrijdag 17 oktober 2008

12.00 uur - 16.00 uur
(met lunch)
Raadzaal Stadhuis
Maastricht

Aanmelding
Meld u aan voor deelname > Deelname is gratis voor raadsleden. Na uw aanmelding ontvangt u het volledige middagprogramma.

Informatie

- Mohamed Mahdi
e-mail: m.mahdi@forum.nl tel.: 030-297 43 60
- Radj Ramcharan
e-mail: r.ramcharan@forum.nl tel.: 030-297 43 15