Gemeente Haren

Week van de Geschiedenis

Lezing Molen de Hoop en de Harener Historische Krant

02/10/2008

Het thema van de Week van de Geschiedenis 2008 is `Verhalen van Nederland'. De geschiedenis van Nederland is overal, maar door verhalen komt ze pas echt tot leven.Op vrijdag 17 oktober kunt u gratis deelnemen aan een lezing in de bibliotheek te Haren van 19.30-21.30 uur week van de geschiedenis

Het eerste deel van de lezing zal gaan over de geschiedenis van Molen de Hoop door de heer J.L. Geelhoed, secretaris van de Stichting Molen de Hoop. Na een korte pauze kunt u dan luisteren naar de heer E.M. van Koldam, secretaris van de gemeente Haren en tevens secretaris van de Harener Historische Commissie, over "een tocht door historisch Haren" aan de hand van de Harener Historische Kaart.

De Harener Historische Kaart is te koop bij Boekhandel Boomker Boeken te Haren. De prijs voor de kaart inclusief het bijbehorend miniatuurtje bedraagt EUR 7,90.

Hiervoor kunt u zich tot woensdag 15 oktober opgeven bij het VVV kantoor aan het Raadhuisplein 10 te Haren, telefoonnummer 050 53 39 808 of bij Claudia Rodenburg-Folkerts van de gemeente Haren, telefoonnummer 050 53 39 949 (op de ochtenden, behalve de vrijdag) of via de e-mail c.m.folkerts@haren.nl.

U kunt ook kijken op: http://www.weekvandegeschiedenis.nl/ of www.harenuwmolen.nl/.